BDP'TEN AÇLIK GREVLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Bdp ilçe teşkilatı tarafından cezaevlerindeki açlık grevi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

BDP'TEN AÇLIK GREVLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
22 Ekim 2012 - 07:21

Siverek ilçesi Kanlıkuyu Meydanında gerçekleşen basın açıklamasında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklamasını Siverek BDP ilçe başkanı İbrahim Halil Ayyıldız okudu.


 


Ayyıldız yaptığı basın açıklamasında: "12 Eylül 2012 tarihinden itibaren cezaevlerindeki siyasi tutukluların başlattıkları süresiz açlık grevi 40’ncı gününe girmiştir. Bedenlerini ölüme yatıran bu tutsaklar kendi koşullarının düzeltilmesini talep etmiyorlar iki talepleri var birincisi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve koşulların düzeltilmesi ikincisi Anadilde eğitim ve savunma hakkını tanımasıdır.


Bu insani talepler için ölümü göze alan bu insanların taleplerine kulak verilmediler. Evet, bunca tutsak onurlu ve insanca bir yaşam için Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümü için gerçekleştirdikleri eylemleri ile artık yeter "Edi bese" diyorlar ve bu insanı haklı talepleri için bedenlerini feda etmeyi göze alacak kadarda bir demokratik direnişi geliştirmiş durumdalar.


Açlık grevinin kişinin bedeni talepleri uğruna feda etmekten çekinmediğini beyan ettiği bir manifestodur herkesin vicdanı ile baş başa kalarak düşünmesini istiyoruz. Nasıl olurda bir insan bedenini açlığa yatırır. Açlık grevinde 600 üzerindeki insan doğuştan tanınması gereken bir hakkı için hayatlarını ortaya koyuyorlar, açlık grevindeki insanlar ana dilde eğitim ve savunma hakkına sahip bir yaşam elde edebilmek için bunu yapıyorlar ölümü dahi göze alabiliyorlar. Buradan insanlara sesleniyoruz en insanı talepler için bedenlerini ölüme yatırmış Kürt tutsakların bu haykırışını duyun diyoruz unutmayın ki bizi insan yapan vicdanımızdır. Bu ülkede vicdan sahipleri de vicdansızlar kadar sesini yükseltmelidir ancak söz konusu Kürtler olunca yine paya düşen o kahredici sessizlik ve duyarsızlıktır. Açlık grevlerine hiç kimse duyarsız kalmamalı açlık grevleri vicdanları ölçen turnosol kâğıdıdır.


Başbakan tarafından İmralı ile görüşebileceğini açıklaması toplumda olumlu bir hava estirmesine rağmen harekete geçilmediğini görülmektedir. Sayın Öcalan’ın yapacağı bir çağrıyla açlık grevleri sonlandırılabilir.


Türkiye’nin en önemli sorunu Kürt sorunudur.


Kürt sorunu güvenlikçi politikalarla çözülemeyeceği 30 yıllık deneyimle görülmüştür. Çözüm için diyalog ve müzakerelerinin başlaması şarttır. Çözüm için önerimiz eşitlik adalet ve barış bu ilkeler esas alındığında çözüme ulaşılır, insanlarımızı kaybetmeden daha fazla ölüm olmadan ülke kaynaklarının savaşa harcanmadan demokratik ve barışçıl çözüm için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Açlık grevindekilerin insani talepleri karşılansın istiyoruz dedi. Grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.


Haber: Bahattin Yolaçan





Bu haber 3081 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması