BDP VE HDP LİCE OLAYLARINI PROTESTO İÇİN YÜRÜDÜ

BDP ve HDP Lice olaylarına tepki için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

BDP VE HDP LİCE OLAYLARINI PROTESTO İÇİN YÜRÜDÜ
10 Haziran 2014 - 14:19

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde Lezgo’nun parkında bir araya gelen BDP ve HDP mensupları buradan yürüyüşe geçerek sloganlar eşliğinde Kanlıkuyu meydanına doğru hareket etti.

Kanlıkuyu meydanına gelen BDP ve HDP üyeleri burada basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını BDP İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim Halil Ayyıldız okudu.

Ayyıldız, basın açıklamasının başında, son günlerde bölge halkını mağdur eden Diyarbakır- Bingöl karayolunun kapatılması ve sonrasında çıkan oyların demokratik bir eylem olduğunu ileri sürerek, “Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. 1,5 yıldır süren çatışmasızlık ortamı deyim yerindeyse bıçak sırtındadır. Silahların sustuğu bu süreçte halkımız, taleplerini demokratik eylemlerle dile getirmektedir. Bu Demokratik eylemlerdeki talepleri, hükümetin yetkileri tarafından şiddet kullanılarak karşılık bulmaktadır. Kalekol ve Karakol yapımına bu süreçte hız vermiştir. Yine bu süreçte Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etme, itibarsızlaştırma tarzında psikolojik harekât başlatmıştır” denildi.

Lice’deki kalekol yapımlarına değinen Ayyıldız, “Lice’de, Meskan’da, Şax’da halk Kalekol yapımlarına karşı demokratik eylemlerini geliştirmektedir. Bu eylemler savaş olmasın diye yapılan eylemlerdir. Barış için direnişlerdir. Karakollar, Kürt Halkının hafızasında; işkence hane, faili meçhuller, köy yakmalar, tecavüzlerle anılmaktadır. Bu nedenden dolayı Kürt Halkı Karakol ve Kalekol istememektedir. Kalekol ve baraj yapımları savaş hazırlığıdır. Halkımız savaşı çağrıştıran Kalekol ve Barajları istememektedir. Savaş isteyenler, Kürt Halkının örgütlü duruşunu dağıtmak isteyenlerdir. Bu savaş yanlıları, silahlarını Kürt Halkına doğrultmuşlardır. Barış isteyen, savaşa karşı direnen iki yurttaşımızı katletmişlerdir. Ramazan Baran ve Baki Akdemir Demokrasi ve Özgürlük Mücadelesinin Şehitleri olarak bu direnişteki ölümsüz yerlerini alacaklardır. Her iki arkadaşımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor, onları katledenleri lanetliyoruz.

BDP ve HDP mensupları basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından grup sessizce dağıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2517 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek