BDP MİLLETVEKİLLERİ SİVEREK'TE

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata ve İbrahim Binici’nin katılımıyla gerçekleşen panel saat 14:30’da Siverek Gençlik ve Spor Merkezi kapalı spor salonunda gerçekleşti.

BDP MİLLETVEKİLLERİ SİVEREK'TE
14 Mayıs 2013 - 06:14

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata ve İbrahim Binici’nin katılımıyla gerçekleşen panel saat 14:30’da Siverek Gençlik ve Spor Merkezi kapalı spor salonunda çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Panel sinevizyon gösteri ile başladı. Sinevizyon gösteriminde Abdullah Öcalan’a ait resimler ve çeşitli sloganlar atıldı. Panel milletvekillerinin konuşmaları ile devam etti.

Sırrı Süreyya Önder yaptığı konuşmada: “Sadece sayın Öcalan’ın değil, demokratik kimliği ve bir halkın izzeti şerefi onuru ve haysiyeti için dağa çıkmış evlatlarımızın da selamlarını getirdim size.

Nevrozda, 14 Temmuz’da, 1 Mayıs’lar da önemli bütün günlerde, ben Siverek’in içinden geçip Amed'e gidiyordum. Hepiniz gibi, hepimiz gibi Siverek’in girişinde TOMA'lar, çıkışında akrepler karşılıyordu bizi.

Bir halk kendi bayramına, kendi kardeşinin yanına giderken onu TOMA'lar akrepler, panzerler karşılamaz. Eminimki benden çok Siverekliler bundan azap çektiler, eziyet gördüler.

Demokratik siyaset, sayın Öcalan’ın kendi iradesiyle başladığı bu barış sürecinin sonunda eğer hep birlikte eğer Siverek’te bunları yaparsak, biz newroza giderken Siverek’te güllerle, çiçeklerle, zılgıtlarla karşılanacağız, karşılanmalıyız. Bu ülkeye de demokratik özgürlük o gün gelecektir. Kürt halkı olarak Siverek’i geri alacağız. Özgürlüğümüzü geri alacağız” dedi.

Önder’in ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak: “Değerli halkımız, herkes soruyor bu süreç niye başladı diye? Bence bu sürecin niye başladığını en iyi siz biliyorsunuz. Hani geçen yıl nevrozu yasaklamaya kalkmışlardı ya, Karacadağ’dan geldiniz barikatları kırdınız newrozu özgürleştirdiniz ya. İşte bu süreç onun için başladı. Halkımız zulme boyun eğmedi, tasfiye politikalarını boşa çıkarttı. Siyasi soykırım operasyonlarına eyvallah demedi"

Haber: Cuma Sarı




Bu haber 5727 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması