BDP İPTAL KARARINI KINADI

Şanlıurfa Valiliği, BDP’nin 25 Ağustos’ta yapacağı mitingi güvenlik gerekçesiyle iptal etmesi, Siverek BDP ilçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

BDP İPTAL KARARINI KINADI
23 Ağustos 2012 - 12:18

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak'ın 25 Ağustos 2012 tarihinde katılacağı BDP mitingi, Şanlıurfa Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle  iptal edilmesi üzerine, Siverek BDP ilçe teşkilatı parti binasında düzenlediği basın açıklamasıyla iptal kararına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Gaziantep’ki eylemi yapanları kınıyoruz.Gaziantep’teki olayları yapanların faillerinin yakalanmasını, olayın tüm ayrıntılarının kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz.Eş Genel Başkanımız Gülten Kışanak’ın katılacağı mitingde, yaşanan gelişmelere çözüm önerileri dile getirelecek, demokratik talepler ve siyasetin yapması gerekenler anlatılacaktı. Buna fırsat verilmedi. Biz BDP olarak demokratik kanalları sonuna kadar kullanacağız. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yapamadığımız mitingimizi ileri bir tarihte yapacağımızı halkımıza duyuruyoruz. Bizden kaynaklanmayan iptal kararından dolayı halkımızdan özür dileriz”


 


Şanlıurfa Valiliğinin İptal Kararı


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek İlçe Başkanlığınca 25.08.2012 Cumartesi günü Siverek İlçesinde açık hava toplantısı düzenlemek için başvuru yapılmıştır.Siverek İlçemizde teröre tepki göstermek amacıyla bir araya gelecek topluluklar ve mitinge katılacak gruplar arasında meydana gelebilecek herhangi bir toplumsal çatışmaya mahal vermemek ve toplumsal hassasiyetleri rencide etmemek amacıyla BDP Siverek İlçe Başkanlığının 25.08.2012 Cumartesi günü gerçekleştirmek istediği açık hava toplantısına, Siverek Kaymakamlığınca izin verilmemiştir.

Aksi bir davranış güvenlik güçlerince kararlılıkla engellenecektir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. 23/08/2012

Ramazan SEÇİLMİŞ
Vali V.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 3381 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması