BAYRAM NAMAZINDA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kurban Bayramı namazı 07.09 kılındı. Her yıl olduğu gibi bu yılda cami içerisinde yer bulamayanlar cami avlusunda namazını eda etti.

BAYRAM NAMAZINDA CAMİLER DOLDU TAŞTI
15 Ekim 2013 - 06:03

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde Kurban Bayramı için günün ilk ışıkları ile birlikte camilere akın eden halk ilk olarak bayram vaazı dinledi. Cami içerisinde yer bulamayanlar ise kilimler ve evden getirdikleri namazlıklar üzerinde namaz saatini beklemeye başladı. Bayram vaazı okunduğu sırada cami görevlileri tarafından cami cemaatine bayram şekeri ikram edildi. Namaz öncesinde cami hocası tarafından bayram namazının nasıl kılınacağı hakkında cemaate bilgi verildi. Saatler 07.09’u göstermesiyle birlikte 2 rekat Bayram Namazı kılınarak ardından Teşrik Tekbirleri getirildi. Bayram hutbesinde ise Kurban Bayramının önemine değinilerek, kurban kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlar, komşu- akraba ziyareti ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapıldı. Hutbe sonunda ise zulüm altında olan Müslümanlar için topluca dua edildi.

Yapılan duanın ardından halk cami avlusunda bayramlaşarak mezarlıklara akın etti.

ABDULKADİR GEYLANİ CAMİSİNDE ÇORBA DAĞITILDI

Şeyh Abdulkadir Geylani camisinde, Bayram namazının ardından, Siverek Belediyesi tarafından cami cemaatine çorba ikramı yapıldı.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2847 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu