BAYDEMİR, "KADINA ŞİDDET ALÇAKLIKTIR"

ŞUSİAD'ın toplantısında, HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş'in, Van'da başörtülü bayanların saldırıya uğradığını hatırlatması üzerine BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, sebebi ne olursa olsun kadına yönelik şiddetin faşizm olduğunu söyledi.

BAYDEMİR, "KADINA ŞİDDET ALÇAKLIKTIR"
11 Mart 2014 - 08:50

ŞANLIURFA- ŞUSİAD Şanlıurfa Girişimci İş Adamları Derneği siyasi partilerin büyükşehir belediye başkan adaylarına akşam yemeği verdi. Yemekte bütün siyasi partilerin Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adaylarına 15’er dakikalık konuşma süresi verildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, konuşmasının bir bölümünü Van’da HÜDA PAR gönüllüsü bayanlara yapılan saldırıya ayırdı.

Güneş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak isterdim ama 9 Mart’ta Van’da partimizin düzenlediği mitingden evlerine dönen bacılarımız saldırıya uğramışlardır. Ve bu saldırı maalesef sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından görülmemiştir. Kadın hakları savunmaktan ibaret olmamalıdır. Kadın düşüncesine, inancına, kılığına, kıyafetine, kimliğine, kişiliğine bakılmaksızın korunmalıdır. Kadın annedir. Kadın bacımızdır. Kadın kızımızdır. Bu düşüncede olmazsanız bile yoldan geçen bir kadına saldırı olmuşsa herkesin bunu kınaması gerekir. Kınamakla kalmayıp bunlar hakkında kimsenin böyle bir cesareti kendinde bulmaması gerekirdi. Kadınımızın korunması bu toplumun en hassas noktasıdır” diyerek herkesi bu konularda duyarlı olmaya çağırdı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güneş’in konuşmasına atfen, “Sebebi ne olursa olsun kadına yönelik şiddet faşizmdir. Alçaklıktır. Diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Hele hele başı açık bir kardeşimin başı açık olduğu için şiddete maruz kalması alçaklıktır. Bir kadın kardeşim başı kapalı olduğu için çarşaflı olduğu için, türbanlı olduğu için şiddete maruz kalması alçaklıktır” dedi.

Baydemir daha sonra “Emin Güneş’e hitaben bir kez daha söylüyorum başkanım” diyen Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Siyasi fikrinden dolayı bir kadının şiddete maruz kalması alçaklıktır, siyasi partinin seçmeninin bir başka partinin seçmenine taş atma hakkı ve haddi yoktur. Benim nazarımda Urfa’da benim partimin seçmeninin haddi ve hakkı yoktur başka bir partinin seçmenine veya seçmenine taş atsın veya bürosuna taş atsın.” Baydemir devamla, “Örneğin, A partisinin seçmeni göçlü olduğu yerde C partisine taş atarsa ve bunu meşru bir hak olarak görürse o zaman başka bir ildeki göçlü partinin seçmeni diğerine taş atar. Bu ne kadar meşru ise oda o kadar meşrudur. Demokrasi istediğimizde herkese demokrasi, herkese özgürlük, herkes hak ve hukuk olmalıdır” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Saadet partisi Büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Bahçıvan ise Şanlıurfa’nın sanayileşmesinin önündeki engelleri anlattı.

(Mehmet Demir-İLKHA)


Bu haber 3966 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem