BAYDEMİR GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu buluşmanın hepimizin acil ihtiyaç duyduğu kalıcı barışa katkı sunduğunu söyledi.

BAYDEMİR GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ
16 Kasım 2013 - 13:19

DİYARBAKIR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki kurmayları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i belediye binasında ziyaret etti.


Başbakan ve beraberindekileri belediyeye gelişlerinde Baydemir'le birlikte, DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile BDP'li milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan, bağımsız milletvekili Leyla Zana ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş karşıladı.


Yaklaşık 30 dakika süren görülmenin ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Valilik binasına geçtiler.


Ziyaret sonrası görüşme hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, içeride verimli, hoş, esprili bir sohbetlerinin olduğunu dile getirerek, "Bu buluşma hepimizin acil ihtiyaç duyduğu kalıcı barışa katkı sunmuş olur. Sayın Başbakan'ın ilk büyükşehir ziyareti oldu." dedi.


Görüşme sırasında bir espri yaptığını dile getiren Baydemir, "Ben giderayak siz geldiniz dedim daha önce gelseydiniz birkaç proje alırdım sizden" dediğini söyledi.


İki proje hakkında görüştüklerini belirten Baydemir, projeleri "Hafif raylı sistem ve Dicle Vadisi" olarak açıkladı.


Baydemir'in ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk şunları söyledi, "Bu diyalogun müzakereye dönüşmesi lazım. Umut ediyorum ki Kürtleri bir halk, talepleri içselleştiren bir yaklaşımla bütün bu süreçleri aşarız. Diyarbakır ziyaretlerini de Kürt sorununun çözümü için bir adım olarak görmesini istiyoruz. Sayın Barzani bugün Sayın Başbakan ile görüşmek üzere geldiler. Burası Amed, Kürtlerin kalbidir. Amed'de bulunması bakımından Sayın Barzani'de kendi ülkesine geliyor. Biz burada misafirperverlik ölçüsünde gereken sorumluluğu yerine getireceğiz. Bizim tartışacağımız elbette çok şey var. Bugün buna imkan olmayabilir. Ama biz de biliyoruz Kürtler arasındaki diyalogsuzluk." (İLKHA)


Bu haber 3429 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti