BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMENE İNHAP'TAN DESTEK

Şanlıurfa`da yapılan Açık Öğretim Sınavına başörtülü giren görevli öğretmenin Kılık kıyafet yönetmeliği gerekçe gösterilerek sınavdan alınmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMENE İNHAP'TAN DESTEK
08 Ocak 2013 - 09:21

ŞANLIURFA- İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), cumartesi günü yapılan Açık Öğretim Sınavında Şanlıurfa GAP kız Anadolu Meslek Lisesi`nde gözetmen olarak görev yapan 17 yıllık öğretmen Melahat Erdem Öner`in 1 saat sınavda kaldıktan sonra sınav salonu Başkanı tarafından Kılık kıyafet yönetmeliği gerekçe gösterilerek sınavdan alınmasına tepki gösterdi.


Bu Uygulama 28 Şubat`ı Aratmıyor



İNHAP Basın Sözcüsü Faruk Polat, Bu uygulamanın 28 Şubat`ı aratmayan bir uygulama olduğunu ifade ederek olayı kınadıklarını açıkladı. Polat, "Bu olay bize şunu göstermiştir ki, Kılık Kıyafet yönetmeliği bahane gösterilerek 28 Şubat zihniyetliler başta bacılarımız olmak üzere bütün Müslümanlara zulmetmeye devam etmekte kararlı… Biz diyoruz ki sizin değil yönetmelikleriniz hiçbir zulmünüz bizi Allah`ın dinine sarılmaktan ve Allah`ın emirlerine uymaktan alıkoyamayacaktır" diye konuştu.


Zulüm Dolu Yönetmeliği Çöpe Atın



Yetkililere seslenen Polat, "Bu Zulüm dolu yönetmeliği Çöpe atın ve biran önce Müslümanların dinlerini yaşayabilecekleri düzenlemeleri yapın. Yoksa bu zulümler kimin eliyle yapılırsa yapılsın vebali sizinde boynunuzadır. Siz ölseniz bile bu zulümler devam ettiği müddetçe amel defterleriniz kapanmayacak ve bu günahlara ortak olmaya devam edeceksiniz" dedi.


Her Platformda Sesimizi Yükseltelim



Müslüman camiaya seslenen Polat, "Müslüman kanlarıyla sulanmış bu topraklarda Müslüman`ca yaşayabilmek için bacılarımıza ve kızlarımıza yapılan bu zulümler bitinceye kadar beraber mücadele edelim. Her yerde ve platformda sesimizi yükseltelim. Bu ve benzeri bütün zulümlere dur diyelim" dedi.


(Mehmet Demir-İLKHA)


Bu haber 2947 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı