BAŞLIK KAVGASI KANLI BİTTİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da, kız kaçırma nedeniyle iki aile arasında çıkan silahlı kavgada

BAŞLIK KAVGASI KANLI BİTTİ
02 Ekim 2009 - 14:41
2 kişi yaralandı. Kavgaya karıştığı saptanan 6 kişi gözaltına alınırken, yaralılardan Reşat Gezer'in yakınları hastane bahçesinde Kürtçe ağıtlar yakıp intikam yemini içti.

Olay; dün akşam saatlerinde Muradiye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 18 yaşındaki Reşat Gezer, daha önce istediği ama alamadığı 16 yaşındaki komşusunun kızı Sevgi Gençer'i 20 gün önce kaçırdı. İki aile arasında başlayan tartışma, mahalle sakinlerinin araya girmesiyle tatlıya bağlandı ve iki sevgili tekrar evlerine getirildi. Gençer ailesi, kızlarını kaçıran komşu ailenin 12 bin lira başlık parası ödemesiyle evlenmelerine izin vereceklerini söyledi. Ancak, aradan geçen süre içerisinde Gezer ailesinin başlık parasını ödememesi ve düğünden vazgeçeceği söylentileri yayılınca, iki aile arasında tartışma yaşandı. Akşam saatlerinde sözlü olarak birbiriyle tartışan iki ailenin ferdi, mahalle sakinlerinin araya girmesiyle sakinleştirilip, evlerine gönderildi. Gece geç saatlerde mahallede dolaşan 24 yaşındaki Şakir Gençer, kızkardeşini kaçıran Reşat Gezer'i otomobille dolaşırken gördü. İkili arasında yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, eve gidip pompalı tüfeğini alan Gençer, 27 RS 207 plakalı otomobili ile kaçmaya çalışan Reşat Gezer'e ateş etmeye başladı. Saçmalara hedef olarak yaralanan Gezer'de, kendisine ateş eden Şakir Gençer'e üzerinde taşıdığı tabanca ile karşılık verdi. Silah sesleri ile ihbarda bulunulmasının ardından olay yerine gelen polis, yaralı haldeki Gezer ve Gençer'i ambulanslarla farklı hastanelere sevk etti. Olayın duyulmasının ardından polis, yeni bir kavgaya yaşanmaması için hastanelerde ve iki ailenin evlerinin çevresinde geniş önlem alındı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisine başlanan ve hayati tehlikesi bulunan Reşat Gezer'in yakınları ise hastane bahçesinde gözyaşı döktü. Kürtçe ağıtlar yakan Gezer ailesinin bazı fertleri ise Kürtçe, "Çağırın akrabalarımızı silah getirsinler. Kanımızı yerde koymayalım" diyerek intikam yemini ettı.

Polis, yaşananların ardından kavgaya karıştığı iddiasıyla, iki aileye mensup 6 kişiyi gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor
Bu haber 2948 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...