Başkan Yılmaz, halk oylaması sonuçlarını değerlendirdi

Başkan Yılmaz, halk oylaması sonuçlarını değerlendirdi

Başkan Yılmaz, halk oylaması sonuçlarını değerlendirdi
17 Nisan 2017 - 16:55

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek halk oylamasını sonuçlarını değerlendirip, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Üçgen Parkta düzenlenen toplantıda 16 Nisan Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılan halk oylamasının huzur içerisinde yapıldığına dikkat çeken Başkan Resul Yılmaz, sürecin devam ettiğine işaret etti.

Türkiye için yeni bir sürecin başladığını belirten Belediye Başkanı Yılmaz, "Malumunuz dün Türkiye’de geleceğimizi ilgilendiren, hepimizin yarınlarını ilgilendiren çok önemli bir halk oylaması için sandık başına gittik. Halk oylaması çok düzgün, şaibesiz ve sükunet içerisinde, milletimize yakışır bir vakarla bitti. Öncelikle halk oylamasının sonuçlarının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Öyle inanmıyorum ki dün milletimiz, halkımız geleceğini oyladı. Bu anlamda artık bundan sonra hükümet etme sisteminde ki bunun adı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir, merkezinde halk olacaktır, millet olacaktır" dedi.

Yeni sistemde tek söz sahibinin millet olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Yani tek söz sahibi, tek belirleyici bizatihi halkın kendisidir. Bu nedenle bu devrim niteliğinde bir değişikliktir. Türkiye son elli yıldır, böyle bir sistem değişikliğini, hükümet etme biçimini değiştirmek için bir çok defa niyetlenmiştir ama bir türlü bu hükümet etme biçimini değiştirme fırsatını yakalayamamıştır. Hamdolsun çok demokratik bir ortamda, insanların özgürce düşüncelerini ifade ettikleri bir halk oylamasını sürecini hep birlikte yaşadık. Halk oylamasında tercihini gerek evetten yana kullanan, gerekse hayırdan yana kullanan tüm vatandaşlarımızın yürekten tebrik ediyor, kutluyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kutuplaşmanın sona ereceğini ifade eden Yılmaz şunları kaydetti: "Yeni hükümet etme biçimi Türkiye’de var olan kutuplaşmayı bertaraf edecektir, ortadan kaldıracaktır. İlerdeki günlerde hep birlikte yaşayacağız. Bana göre Türkiye, hem yeni bir hükümet etme sistemi dönemine girmiştir, hem de yapılandırılmasını, özellikle idari yapılandırmasını yeniden yapacaktır. Bu da özellikle var olan kutuplaşmayı bertaraf edecektir. Yani bizim toplumumuzun uzun süre sürdürebileceği bir durum değildi, toplum gereğinden çok daha fazla gergin bir hale gelmişti. Siyasetin zirvesi de kutuplaşmıştı. Bu yeni sistemle birlikte Türkiye, artık o kutuplaşma biteceği gibi insanlar, birbirlerine başta fikirleri olmak üzere düşüncelerine daha fazla saygı gösterecekleri, birlikte uzlaşı içerisinde sorunlarını çözeceği bir ülke haline gelecektir. Bu sistemin zorunlu sonuçlarından biridir. Bizim ülkemizde bundan sonra Cumhurbaşkanı seçilip, hükümet kurmak isteyen, iktidara gelmek isteyen mutlaka başta milletin değerleriyle barışık olmak zorundadır, milletin yaşam şekliyle hemhal olmak zorundadır, milletin değerlerine sonuna kadar saygı göstermek durumundadır. Aksi takdirde bu saatten sonra bu bahsettiğim bazı kriterlere uymayan liderlerin yada şahısların bu ülkede Cumhurbaşkanı seçilme şansı ortadan kalkmıştır. Halk duruşu olan, halkla daha iyi iletişim halinde olan, daha fazla hizmet etmek için adaylar bundan sonra birbirleriyle yarışır duruma gelecekler. Ben sorunlarımızın yeni sistemle birlikte çok daha hızlı çözeceğimize inanıyorum."

Siverek’te çıkan halk oylaması sonucunu da değerlendiren Yılmaz, "Siverek'teki vatandaşlarımız halk oylaması anayasa değişikliğine çok güçlü bir destek vermiştir. % 65’e yakın bir evet oyu kullanmıştır, Siverek halkının bu desteği her türlü takdire şayandır. Bizlerde bunun farkındayız. Bu millet her türlü hizmeti daha fazla almayı hak ediyor, bunu bir kez daha dünkü halk oylamasında ispatlamıştır. Bu nedenle halk oylamasında sandığa giden her bir vatandaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yılmaz, halkın gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceklerini belirterek, "Feraset sahibi bir halkımız var. Sandık başına gittiği zaman nasıl oy kullanacağını çok iyi bilen bir millete sahibiz. Katıldığım canlı yayınlarda bütün yüreğimle ifade etmiştim ki sonuç farklı çıkmış olsaydı bile yine aynı cümleleri sarf edecektim. Çünkü bu halk, özellikle partimizin kuruluşundan bu yana hep bize doğru yolu, doğru istikameti göstermiştir, bizde halkımızın göstermiş olduğu bu doğru yoldan sapmadık, bize çizdiği istikametten ayrılmadık. Bundan sonrada her daim milletimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Halkımız bize yeni bir yol göstermiştir, yeni bir istikamet göstermiştir, biz milletimizin göstermiş olduğu bu yolda yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Halk oylamasında görev alan herkese teşekkür eden Yılmaz, "Özellikle dün yapılan seçimde görev alan başta ilçe seçim kurulu görevlilerine, emniyet teşkilatımıza sandık kurulu ve başkanlarına, müşahitlere, bütün siyasi partilerimize şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlar sağlıklı bir seçimin gerçekleşmesi için özveri göstermişlerdir" şeklinde konuştu.

Sonuçların çok iyi analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Resul Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Tabi bu sonuçları iyi analiz etmek gerekiyor, bizimde kendimize çıkartmamız gereken bir pay vardır. Biz halkın göstermiş olduğu istikamete yürürken özellikle bu seçim sonuçlarını da dikkate almak suretiyle siyaset anlayışımızı, hizmet etme anlayışımızı belirleme gibi bir zorunluluğumuz var. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da buna dikkat edeceğiz. Bu vesileyle sonuçların başka İslam Alemine, ülkemize ve şehrimize, ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum. Öyle inanıyorum ki bu yeni sistemle birlikte Siverek'te her açıdan başta iktisadi olmak üzere idari açıdan da kendisine düşen payı alacaktır. Bu değişiklik Türkiye'nin faydasına olduğu gibi şehrimizin de faydasına olacaktır."

Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Yaklaşık iki saat süren toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Toplantıya Meclis Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu ile Meclis Üyesi Ramazan Baylan katıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2506 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...