BAŞBAKAN'IN DİYARBAKIR PROJESİNDEN SİVEREK'TE NASİPLENECEK Mİ ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır için düşünülen projeleri açıkladı.Projeler arasında Diyarbakır- Siverek otoyolunun açılmasıda var.

BAŞBAKAN'IN DİYARBAKIR PROJESİNDEN SİVEREK'TE NASİPLENECEK Mİ ?
01 Haziran 2011 - 12:57
Diyarbakır için hazırlanan projeler;

Diyarbakır ağırlıklı olarak eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda çok büyük bir destek verdiğimiz ilimiz. Biz bu dönemde neleri hedefliyoruz? Terör örgütü ve BDP bölgeye yatırım yapılmaması için her türlü engeli önümüze çıkardılar. Buna rağmen bölge sorunları için çaba harcamaya devam ediyoruz.

Sur içi yenileme projesi

5 km uzunluğundaki Diyarbakır'ın tarihi suları iki yerden yıkılmış durumda. Buralarda onarım yapılacak. Suriçini burada yaşayanları mağdur etmeden, çirkin yapılaşmadan kurtarıyoruz. Bu projeyle Diyarbakır'da çok büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. TOKİ kolları sıvadı. 1272 yeni konut yapılaraki, hiç kimsenin hakkı gasp edilmeden bu sürecin tamamlanması için çalışmalarımız sürüyor.

Havaalanı

Askeri ve sivil havaalanını birbirinden ayırıyoruz. Bir sivil havaalanını Diyarbakır'a kazandırıyoruz.

Dicle Vadisi projesi

Dicle Nehri'ne rağmen yeşil alan miktarının yeşil alan miktarının düşük olduğu Diyarbakır'a yeni bir yaşam merkezi kuruyoruz. Dicle Nehri'nin kenarına kuracağımız yaşam merkezi, günlük yaşamın, eğitimin, sporun tabii bir bütünlük içinde kucaklaştığı bir alan olacak. Tek ve iki katlı olarak düşünülen yapılarda Dİyarbakı iklimi dikkate alınacak.

Diyarbakır - Şanlıurfa otoyolu:


Edirne'den başlayan Ankara'ya kadar ulaşan otoyol, Ankara- Niğde -Şanlıurfa ve Habur kesimini de tamamladığımızda Türkiye'yi boydan boya geçen bir etap olacak. Bu otoyola Diyarbakır'ı da dahil ediyoruz. Diyarbakır- Erzurum - Trabzon yolunu da inşaa edeceğiz.

Silvan Barajı

Silvan projesiyle 2450 bin dekar tarım arazisinin sulanabilmesini sağlayacağız. Hayata geçecek sulama sayesinde çiftçilerimize yılda 735 milyon lira ilave gelir elde etme imkanı sağlıyoruz. Bay Kemal, bak burada da insan yok çiftçi var! 318 bin kişiye iş imkanı oluşturuyoruz.

İki şehir hastanesi

Diyarbakır'a biri Kayapınar'da olacak iki şehir hastanesi kuracağız.

30 bin kişilik stat

İnşaasına en kısa sürede başlayacağız ve gençlerimizin hizmetine sunacağız.

Bu haber 3030 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması