BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SİVEREK'TE

Lütfü Yalgı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Eski Bakanı E. Cenap Gülpınar'ın taziyesine katılmak üzere helikopterle Siverek'e geldi.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SİVEREK'TE
03 Haziran 2012 - 11:47
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kalp krizi sonucu vefat eden eski TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Erdoğan, helikopterle geldiği Siverek'te Başbakanlık otobüsüyle Gülpınar'ın Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinin yakınlarına kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, burada Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili merhum Gülpınar'ın oğlu Kasım Gülpınar ile akrabalarına başsağlığı diledi.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Ölüm bizler için mukadderdir, ölümden kimsenin kurtulmak gibi bir durumu söz konusu değildir" dedi.

Konuşmasına taziye çadırındakileri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cenap Gülpınar'ın siyasi hayatlarında önemli bir yeri olduğunu belirterek, milletvekilliği, bakanlık ondan sonra parlamentoda başkan yardımcılığı, vekilliği görevlerine varıncaya kadar önemli görevler üstlendiğini söyledi.

"Sizin içinizden çıkmış bir insan ve bizler de bir ağabey, kardeş anlayışı içerisinde kendileriyle partimiz çatısı altında bir siyasi süreci yaşadık" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Allah'tan kendilerine rahmet diliyoruz. Rabbim taksiratını, hasenata tebdil etsin. Cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın inşallah.Başta ailesi olmak üzere bütün milletimizin başı sağ olsun. Ölüm bizler için mukadderdir, ölümden kimsenin kurtulmak gibi bir durumu söz konusu değildir. Bizim için tabi bir özelliği var ölümün, biz kadere iman etmiş insanlarız ve ölümü bir yok oluş olarak görenlerden değiliz. Tam aksine bir yok oluş değildir. Ölüm bir masumane niyettir, yani yeniden diriliştir. Bu yeniden dirilişe inanarak, biz ölümü karşılayanlardanız. Tabi ki ne zaman, nerede, kimi, nasıl yakalayacağını da bilemeyiz. Onun için her an ölüme hazır olmak, bu çok önemli.

Onun içinde üzerimize düşen görevler var. Bu görevleri de takdir edersiniz ki en güzel şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Tabi Kullar olarak birbirimizle münasebetimiz çok önemli fakat bizleri yoktan var eden Rabbimiz'e olan görevlerimizi yerine getirmek de şüphesiz bizim öncelikli görevimizdir. Bu görevi yerine getirirken de biz Rabbimiz'e karşı kulluk görevimizi hiç bir şeye değiştirmememiz gerekir. Bizim sadece Rabbimiz'e kulluk görevimiz var, Rabbimiz bizden zaten bunun dışında bir şey istemiyor. Sadece o kulluk görevini, o ubudiyet görevini yerine getirmemizi istiyor. Ben inanıyorum ki siz değerli kardeşlerim bunun idraki içerisindesiniz. ve bu idrakin içinde birbirinizi Allah için sevdiğinize inanıyorum. Para pul, makam için değil Allah için sevin. O'nun rızasını kazanmak için sevmek... önemli olan bu."

-"Ölümü tehir etmek mümkün değil"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ölümün bir an bile tehirinin mümkün olmadığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ne olacak işte 2 metre uzunluğunda, 1-1,5 metre derinliğinde bir mezara gelecek, bizi yerleştirecekler. Yerleştirdikten sonra hoca efendi Cumhurbaşkanı niyetine demeyecek, başbakan niyetine demeyecek, bakan niyetine, milletvekili, belediye başkanı niyetine, trilyarder niyetine demeyecek, ya. "Er kişi' niyetine diyecek, 'hatun kişi' niyetine diyecek. Ondan sonra da öyle bütün yakınlarımız, herkes çekip gidecekler. Öyleyse bu dünyadaki kavga niye- İşte bunu idrak etmek çok önemli, bunu başarmamız lazım. İnşallah, hep birlikte bunu başaracağız, birbirimizi Allah için seveceğiz ve bu kubbede inşallah hoş bir sada bırakacağız.

'Allah filancadan razı olsun, işte Tayyip efendiden razı olsun, Kasım efendiden razı olsun, Mehdi efendiden razı olsun, ya ne kadar gayretliydiler, ne kadar çok çalıştılar, ya önümüzden ne engelleri kaldırdılar.' Bunları dedirtmek çok önemli. Biz sizi Allah için seviyoruz, siz de bizi Allah için severseniz mutlu oluruz. Biz asla bu millete efendi olmaya gelmedik, biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Eğer sizin hizmetinizde bulunuyor da bir şey kazandırabiliyorsak, bizlere ne mutlu. 'Çünkü baki kalan bu kubbede hoş bir sedaymış meğer' diyor Baki. Bu kubbede inşallah hoş bir sada bırakırız."

Başbakan Erdoğan'a, taziye ziyaretinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik etti.

Eski Devlet Bakanı ve eski TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar (69), 14 Mayıs'ta Ankara'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti.

Fotolar: Nazlı Nomer- Bahattin Yolaçan-Ali Osman Dincer






























Bu haber 2562 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu