BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ŞANLIURFA ZİYARETİ AYRINTILARI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretindeki tüm ayrıntılar.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ŞANLIURFA ZİYARETİ AYRINTILARI
03 Haziran 2012 - 17:59
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ŞANLIURFA ZİYARETİ 
MEHMET SEZGİN/ SİVEREK 
Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı kongrede, sık sık Erdoğan lehine sloganlar atıldı, Başbakan Erdoğan'a sevgi mesajlarını içeren Türkçe, Kürtçe ve Arapça pankartlar açıldı. Erdoğan konuşmasında terörle mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi ve, 'Bu meydanları, statları terörden nemalanan kan tüccarlarına bırakmayacağız" dedi.Siverek'te yaptığı taziye ziyaretinin ardından helikopter ile Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri arasında GAP Arena Stadyumu'na geldi. Beraberindeki bakanlar ile birlikte stadyuma gelen Başbakan Erdoğan, stat zeminine kurulan platformdan kalabalığa hitap etti. Peygamberler şehri olarak tanımladığı Şanlıurfa'ya ve Şanlıurfalılara övgüler yağdırarak konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, kentin AK Parti'nin kuruluşundan itibaren en çok destek gördüğü illerin başında geldiğini vurguladı.
ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR OLUYOR

Geçen yıl Mayıs ayında geldiği Şanlıurfa'da vatandaşlara kenti büyük şehir yapma sözü verdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Biz Şanlıurfa'yı, her yönüyle bir dünya şehri yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Şanlıurfa'ya 1 yıl önce büyük şehir olma sözü verdim ve bu sözümüzü yerine getirdik. Şanlıurfa bundan böyle büyük şehir olacak ve köylere merkezden hizmet gidecek. Yine Şanlıurfa yeni teşvik paketinde 6. sırada yer alıyor. İnşallah Şanlıurfa'ya her zamankinden çok daha fazla yatırım yapılacak. Buraya yatırım yapan herkese devlet olarak birçok katkı sunacağız ve bu bölgeleri geri kalmışlıktan kurtaracağız. On yıllar boyu bu bölgeyi kaderine terk ettiler, yatırım yapmadılar. AK Parti olarak biz bu karmaşık soruna, iç içe geçmiş, oyunun içinde oyun olan soruna kararlı şekilde 'Dur' dedik" dedi.
ŞANLIURFA VE KIRIKKALE AYNI
AK Parti'nin 3 seçimde Şanlıurfa'da aldığı oy oranlarını açıklayan Başbakan Erdoğan, daha sonra terörle mücadele en fazla şehit veren illerden olan Kırıkkale'de partisinin aldığı oy oranlarını sıraladı. Kırıkkale'nin de verdiği oylarla AK Parti'yi desteklediğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:"Bu nedir biliyor musunuz? Şanlıurfa'da, Kırıkkale'de Ak Parti'ye, 'Bu meseleyi çöz, terör meselesini çöz, Kürt meselesini çöz, bu akan kanı durdur' diye yetki vermiş, emanet vermiş, destek vermiştir. Bütün illerimizde bu manzara var. 81 vilayetimizin hemen tamamında biz oylarımızı artırarak bugünlere geldik. Biz, üzerimizde ne büyük bir emanet taşıdığımızın farkındayız. Biz, bize oy versin ya da vermesin, 75 milyonun bizden ne istediğini, ne beklediğini, ne talep ettiğini çok, ama çok iyi biliyoruz. Biz her şeyden önce sizleri seviyoruz. Bizde Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arnavut, Boşnak, Roman böyle bir ayrım yok. Biz bütün milletimizi Yunus'un diliyle 'Yaradılanı severiz yaradandan ötürü' anlayışıyla seviyoruz ve kucaklıyoruz. İşte onun için, hem Kürt meselesinde, hem terörle mücadelede çok kararlı, çok dik, çok cesur bir duruş sergiledik. Demokratikleşme yolunda geri adım asla atmadık. Aynı şekilde terörle mücadeleden geri adım asla atmadık, atmayacağız."
ANALAR AĞLAMASIN İSTİYORUZ
Sık sık lehine slogan atılan Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede kararlı duruşlarından taviz vermediklerini ve annelerin gözyaşını dindirmek için geri adım atmayacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:"Biz statükonun, belli etnik kökenlerin, inançların değil, biz Türkiye'nin partisiyiz. Milletin emanetini taşıdığımız için terörle mücadeleden asla geri adım atmadık. Millet arkamızda olduğu sürece, biz, bu kararlı duruşumuzu sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Millet yanımızda olduğu sürece, biz 75 milyonu kardeşçe kucaklaştırmanın mücadelesini vereceğiz. Ama ben, Şanlıurfalı kardeşimin, bütün bu bölgedeki kardeşlerimin şunu da görmesini özellikle rica ediyorum. Biz bu meseleyi çözmeye çalıştıkça, birileri inatla, ısrarla, bu meselenin çözülmemesi için gayret ediyor. Biz, 'Analar ağlamasın' dedikçe, birileri ısrarla anaları ağlatmak için uğraşıyor. Biz, 'Ocaklara ateş düşmesin' dedikçe, birileri şiddeti daha da tırmandırıyor. Biz, 'Yüreklerdeki yangın bitsin' dedikçe, birileri bu yangını adeta körüklüyor. Biz, hem Kırıkkale'ye gelen şehidimin annesinin, hem dağdaki oğlunun yolunu gözleyen annenin gözyaşı dinsin diye, samimiyetle mücadele verdikçe, birileri çıkıyor, 'Dağdakiler inmesin' diyerek, kanı, şiddeti, ölmeyi ve öldürmeyi teşvik ediyor."
MEYDANLARI KAN TÜCCARLARINA BIRAKMAYACAĞIZ
Terörle mücadeleden geri adım atılmayacağının mesajını veren Başbakan Erdoğan, statları ve meydanları da kan tüccarlarına bırakmayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:"AK Parti olarak iktidarda olduğumuz sürece 'Dokunamazsın' dedikleri herşeye dokunduk ve kirli ilişkileri tek tek yargıya teslim ettik. Mafya demeden, çete demeden, cunta demeden mücadele ettik. Bizler bu dünyadan sadece kefenimizle göçeceğiz. Eğer bu millet 'Allah razı olsun' derse, bir Fatiha okursa işte o zaman dünyadan çok değerli bir şey götürmüş olacağız. Biz Allah'ın rızasını kazanma çabası içersindeyiz. Biz bu meydanları terörden nemalanan kan tüccarlarına bırakmayacağız. Onlar; kandan, gözyaşından besleniyor, sizin yoksul, fakir kalmanızı istiyor. Ama biz 'Hizmet' diyoruz, 'Kardeşlik, helallik' diyoruz. Hiçbir tehdit, karanlık senaryo bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Hiçbir provokasyon bize engel olamayacak. Siz çözün dediniz. Biz de Allah'ın izni ile bu işi çözmeye devam ediyoruz, devam da edeceğiz."
SİMSARLARA İZİN VERMEYELİM
Başbakan Erdoğan, halk ile hep yüz yüze konuştuklarını ve aracı kullanmadıklarını belirterek, "Biz bugüne kadar birbirimizle aracılarla konuşmadık, hep yüz yüze konuştuk, gönülden konuştuk. Aramıza simsarların girmesine, dedikoducuların girmesine izin vermeyelim. Farklı hesapları, farklı niyetleri olan, maskeli provokatörlerin girmesine asla müsaade etmeyelim. Çözümü engellemek, ertelemek, terörle mücadeleyi etkilemek, dağdaki teröristleri ölüme göndermek için yurt içinde, yurt dışında çaba sarf edenlere fırsat vermeyelim" dedi. Bu sezon şampiyon olarak Bank Asya 1.Lig'e yükselen Şanlıurfaspor'a başarılar dileyen Başbakan Erdoğan, son 1 yıl içerisinde kente 747 milyon liralık harcama ile 111 tesis yapıldığını ifade etti. Şanlıurfa'ya hükümet olarak yaptıkları hizmetleri anlatan Erdoğan, halkın kendilerine yönelik desteklerinin sürmesini istedi.Tek liste ile gidilen kongrede mevcut il başkanı Yusuf Eğilmez yeniden göreve seçildi. Erdoğan, konuşmasının ardından tribünleri selamladıktan sonra toplu açılış törenine katılmak üzere stattan ayrıldı.
BAŞBAKAN ERDOĞAN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, il kongresinin ardından Şanlıurfa Valiliği önünde düzenlenen Toplu Açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında, geçen yıl Şanlıurfa'da 600 milyon lira değerinde hizmet ve eserin toplu açılış törenine katıldığını hatırlatarak, "Resmi açılışlarını gerçekleştirdiğimiz hizmet, eser ve yatırımların Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diliyorum. Bir yıl aradan sonra bugün toplamda 750 milyon liralık eserleri sizlerle buluşturuyor, hizmetinize sunuyoruz. 600 daha önce şimdi de 750 trilyon. Bu eserlerin Şanlıurfa'ya kazandırılmasında emeği geçen bakanlarımızın, kurumlarımızın yöneticilerini bu tesislerin inşasında emeği geçen mimar, mühendis, işçi tüm yüklenici firmaları tebrik ediyorum" dedi. Aşağı Mardin sulama ana kanalının tamamlanarak hizmete açılacağını da ifade eden Başbakan Erdoğan, "Barajlarda biriktirdiğimiz suları sulama kanalları aracılığıyla toprakla buluşturuyoruz. AK Parti iktidarıyla artık susamış dudaklar suyu buluyor" dedi. Erdoğan, canlı bağlantı yöntemiyle açılışını gerçekleştirdiği kanaldan suyun bırakılmasıyla birlikte, "Birilerinin petrolü var ama bizim de suyumuz var. Eskiden 'Su akar Türk bakar' diyorlardı. Şimdi ise 'Su akar Türk yapar' diyoruz. Maşallah. Gökten ne yağar da yer kabul etmez yeter ki işi bilelim" diye konuştu.Türkiye'de insanları etnik kökenlerine göre ayırmadıklarını, herkesi yaradandan ötürü eşit sevdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Şimdi inşallah pamuk primi ödemelerini bu hafta perşembe, en geç cuma günü yapıyoruz. Toplamda 463 milyon lira. Yani 463 trilyon Şanlıurfa'ya pamuk primi parası giriyor. Bizim iktidarımız bu. Yolsuzlukların iktidarında bu paralar olur mu? Sizinle büyüyoruz, yeter ki benim vatandaşım kayıt dışı ekonomide yer almasın, kayıt dışı yapmasın. Her şeyi bizler helalinden yapmalıyız ve asla meşru olmayan yollara tevessül etmemeliyiz. Sizler bunun bilinci içerisindesiniz. Bunun için bize neyi teslim ederseniz, bilin ki bu size fazlasıyla döner" dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Valisi Celallettin Güvenç ve AK Partili milletvekilleri ile birlikte kurdele keserek, toplu açılış törenini gerçekleştirdi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında kamu kurumlarında 8 aylığına çalışan işçilerin çalışma süresini 9 aya yükselttiklerini açıkladı.
Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreni sonrası Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra, Ankara'ya dönmek üzere GAP Havaalanı'na hareket etti. 
Bu haber 2788 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek