Barodan öğretmene kötü muamele ile ilgi açıklama

Siverek’te, polis ve öğretmen arasından yaşanan gerginlik ile ilgili Şanlıurfa Barosu bir açıklama yaptı.

Barodan öğretmene kötü muamele ile ilgi açıklama
24 Mayıs 2020 - 10:42

 


Şanlıurfa Barosundan yapılan açıklamada, “İlimiz Siverek ilçesinde, okul bahçesinde çiçek köklerini kazarken yalnız başına olduğu için maske takmayan öğretmen Ramazan Erdoğan’ı fark eden polis memurları, maske takmadığı için işlem uygulamak istemiş ve bu minval üzere yaşanan diyalog esnasında basına da yansıdığı üzere polis memurlarının vatandaşımızı yasalarla ve insanlıkla bağdaşmayacak muameleye maruz bıraktığı görülmüştür.” denildi.



Polis ile öğretmen arasında yaşanan gerginlikte kabahatin polislerde olduğu vurgulanan açıklamada, “Her şeyden önce görevli memurların uygulamak istediği idari işleme esas kabahati bizzat kendilerinin işlediği basına da yansıyan kamera kayıtlarından açıkça anlaşılmaktadır. Bu sebeple öncelikle Siverek Kaymakamlığına bu kabahati işleyen polis memurlarına idari para cezası uygulaması çağrısında bulunuyoruz. Zira polis memurları iki kişi olarak araçtan maskesiz inmekte ve yine maskesiz indikten sonra hem birbirilerine hem de vatandaşa maskesiz sokulmaktadır. Bir süre yaşanan diyalog sonrasında maskelerini ceplerinden çıkarıp takmakta ve bu şekilde kabahat işledikleri açıkça görülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.


Tek başına olunan vakitte maske takma tedbirine gerek olmadığı ifade edilen açıklamada, “Maske takma kabahatinin oluşum şekline gelince; maske takmanın maksadı covid-19 bulaşıcı hastalığının bir başkasına bulaştırılmasının veya da bir başkasındaki hastalığa maruz kalmanın önüne geçmektir. Tek başına olunan vakitte maske takma herhangi bir tedbir olmadığı gibi kabahatin oluşumuna da vücut vermemektedir. Vatandaşımıza uygulanan hukuka aykırı fiile gelince; yasa gereği nizamı, insanların can, mal ve onurlarını korumakla mükellef polis memurlarının vatandaşlarımıza hakaret etmesi, canına ve malına zarar vermesi ve onur kırıcı davranışlarsa bulunması kabul edilemez.”


Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı:
“Şanlıurfa Barosu olarak bu tarz fütursuz davranışların karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, yetkili makamları hem yaşanan olay ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması ve görevli memurların bundan sonra vatandaşlarımıza karşı hassas olmaları yönünde uyarması çağrısında bulunuyoruz.” 


www.siverekgenclik.com


Bu haber 1662 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü