BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ(BDP) İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) İlçe Başkanlığından Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nın Diyarbakır

BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ(BDP) İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
25 Haziran 2011 - 16:13
Milletvekili Hatip Dicle’nin Milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili İlçenin Kanlıkuyu Meydanında basın açıklaması yaptı.

BDP İlçe Başkanı Mehmet Dündar'ın okuduğu basın açıklamasında şunları kaydedildi "Bilindiği gibi 12 Haziran seçimleri ile birlikte Kürdistan ve Türkiye metropollerinde partimizin desteklediği Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu büyük bir başarı kazanarak 36 milletvekili meclise gönderme idaresini ortaya çıkarmıştır. Halkımıza infial yaratan Siyasi ve Askeri operasyonların devamı ve YSK’nın en son aldığı kararı her şeyi tümden olumsuzluğa götürmüştür. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devletin ilgili tüm kurumlarını bu kararı düzeltmeye çağırıyoruz. Bu karar düzeltilene kadar parti olarak bunun karşısında duracağımızı ve demokratik tüm eylemleri yapmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz. Başta Urfa halkı olmak üzere tüm halkları, barıştan ve özgürlükten yana olan tüm kesimleri, kadınları, gençleri ve demokrasi güçlerini bu büyük haksızlık ortadan kaldırılıp sonuç alınıncaya kadar mücadeleyi kesintisiz sürdürmeye çağırıyoruz. Özgürlük ve demokrasi değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz’’ denildi.

Basın açıklamasından sonra kalabalık topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.




Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 2865 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti