BARIŞ VE DEMOKARSİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI HAMİT GEYLANİ SİVEREK'TE

Mehmet SEZGİN/SİVEREKBarış ve Demokrasi Partisi(BDP) Genel Başkanı Hamit Geylani ile beraberindekiler Siverek İlçesine gelerek

BARIŞ VE DEMOKARSİ  PARTİSİ GENEL BAŞKANI  HAMİT GEYLANİ SİVEREK'TE
25 Mayıs 2011 - 21:41
parti olarak destekledikleri Bağımsız adayların seçim bürosunun açılışını yaptı.

Karayoluyla Diyarbakır'dan Siverek ilçesine gelen Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Genel Başkanı Geylani ilçenin Esmarçayır Mahallesi Ramazan Baran Bulvarı üzerinde bulunan seçim bürosunun önünde toplanan partililere seslendi.

Geylani, kalabalık kitleye hitaben yaptığı Türkçe ve Kürtçe konuşmasında AK Parti hükümetinin iktidarını eleştirerek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın bir polis devleti oluşturma gayretinde olduğunu  belirterek şöyle devam etti "Bu Siverek'e ilk gelişim değil. Daha önceleri de gelmiştim. Siverek insanı demokrasi ve özgürlük mücadelesini benimsemiş insanlardır. Burada bir miting için toplanmadık. Miting olsaydı sayınız daha kalabalık olurdu. Değerli vatandaşlar. AK Parti hükümeti kirli bir savaş politikası uyguluyor. Bu kirli siyasetle yargıda siyasalaşmış. Bu siyasallaşma sonucu adayınız İbrahim Ayhan cezaevinde 30 yıldır amansız bir savaş yaşanıyor. Bu savaşta çoğunluğu gerillalar olmak üzere 50 bin insan yaşamını yitirdi. Bu kirli savaşa oylarınızla son vereceksiniz. Mühür elinizde özgürlük ve demokrasi adaylarını seçerek bu savaş dur diyeceksiniz" dedi.

Genel başkan Geylani’nin konuşmaları zaman zaman atılan sloganlarla kesildi.

Geylani, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yaparak kalabalık kitle ile birlikte yaklaşık 500 metre yol yürüdükten sonra Viranşehir İlçesine gitmek üzere Siverek’ten ayrıldı.

Kalabalık kitle olaysız bir şekilde dağıldı.




Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 2526 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu