BAKAN İSMET YILMAZ'IN SİVEREK TEMASLARI

AK Parti Siverek ilçe teşkilatının 5.Olağan Kongresine katılmak üzere Siverek'e gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bir dizi temaslarda bulundu.

BAKAN İSMET YILMAZ'IN SİVEREK TEMASLARI
01 Aralık 2014 - 07:11

AK Parti Siverek ilçe Teşkilatının 5.Olağan kongresine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyet katıldı. Kongre öncesi tarihi paşa konağında verilen yemeğe katılan Yılmaz, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bedelli askerlik sorusu üzerine cevap vermeyen Yılmaz, Siverek ilçesinde bulunan 107.Topçu alayının şehir dışına taşınması ile ilgili soruyu yanıtladı.Yılmaz, “bugün buraya geldim, kongre katıldıktan sonra Siverek Kaymakamı ve Siverek Belediye başkanı bana taleplerini iletecekler,bakacam,görecem ondan sonra bizde Genel kurmay başkanlığı ile Kara kuvvetler komutanlığıyla ortaklaşa bir çalışma yağacağız Siverek için hangisi iyi olursa biz o sonucun çözümün arkasında duracağız yerine getireceğiz inşallah” dedi.

Hacettepe Üniversitesi rektörünün size göndermiş olduğu öğrencilerin okuyarak askerlik yapmasıyla ilgili soruya ise Yılmaz, bize daha böyle bir proje gelmedi ama talep geldi bunu Genelkurmay başkanlığına göndermelerini istedim dedi.

Siverek Kapalı spor salonunun da yapılan kongreye katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, her şeyi yaptık demiyoruz ama çok şeyi yaptık diyoruz, âmâ daha yapacaklarımız var eğer dua ederseniz, eğer desteğini bizden eksik etmezseniz eksik bıraktığımız yapamadığımız zamanımızın yetmediği işleri de yapacağız.

2023 hedeflerimizi yapamayacağımız iş yok birlik ve beraberlik olacak inşallah onları birer birer yapacağız. Ülkenin çözülmeyecek sorunu yok bir ve beraber olursak halledemeyeceğimiz sorun yok.Eğer bir yanlışlık yaparsak, bilin ki geçmişte o geçmişteki karanlık eller yeniden gelir.

Bilin ki Türkiye’de bir baas partisi vardı, tekçilik herkesi kendine benzeten bir zihniyeti batıda da var doğu da var allah bu baas partisine fırsat vermesin. Bu coğrafyada kendi halkına zulmeden baas partisi zihniyetidir.Irak’ta en büyük zararı baas partisi verdi Saddam ile beraber, Suriye’de en büyük zararı baas partisi verdi Beşşar Esad ile beraber. Türkiye’ye de eğer bugün istediğimiz noktada değilse yine Türkiye’nin baas partileri verdi. Bakın baas partileri döneminde Türkiye’nin demokrasisi gerekince akla ne geliyor birkaç örnek vereyim. Bunlar 1940 yılında bir yasa çıkarttılar ezan okumak, Arapça ezan okuyana hapis cezası verdiler, Arapça ezan okuyana kamet getirene para cezası verdiler 1940’lı yıllarda. Bunların dine bakışı çarpıktır, bunlar dine olumlu bir şekilde bakamazlar, bunlar dine saygı gösteremezler bunların anladığı şey vicdanını kilitle Kuran-ı Kerimi evine koy ama dışarda böyle icra etme dışarda onun dediklerini yapma, dolasıyla bunlar dindarların dini anlayışı biraz ileri gelebilmesi mümkün değil.

Bunlar sadece Müslümanlara zulüm etmedi, milliyetçilere zulüm etmedi, Kürtlere zulüm etmedi, komünistlere zulüm etmedi, sosyalistlere zulüm etmedi bunlar kendilerinden olmayanlara zulüm etti dedi.

Bakan Yılmaz konuşmasının ardından 107.topçu alayına geçti.


Bu haber 2647 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu