BAKAN ÇELİK SİVEREK'TE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hilvan'daki temaslarının ardından bir dizi açılış ve ziyarette bulunmak üzere Siverek'e geldi.

BAKAN ÇELİK SİVEREK'TE
06 Ekim 2013 - 11:42

Hilvan'daki temaslarının ardından Siverek'e geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada ilk olarak Siverek Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılışına katıldı. Çelik'e, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri M. Kasım Gülpınar, Abdulkerim Gök, Zeynep Karahan Uslu, Seyit Eyyüpoğlu, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, daire amirleri ve halk katıldı.

Konuşmasında Sosyal Güvenlik Kurumlarının önemine değinen Çelik, "Sosyal Güvenlik Kurumları 250 bin Siverekliyi, 76 Milyon vatandaşımızı ilgilendiren önemli binalardır. Doğumla başlar bu binalarla ilişkimiz, ölüme kadar sürer. Ölümlede bitmez, hak sahipleriniz varsa ölümden sonrada buraya ile olan ilişkileriniz devam eder" dedi

Sosyal Güvenlik kurumunun Siverek’te değilde, Şanlıurfa’da olmasının yakın değilde uzak olmasının doğru olmayacağını belirten Çelik, "Bu kurumların hemen yanı başımızda olması gerekir. Onun için hızlı bir şekilde hizmet binamızı tamamladık ve hizmete soktuk. Bizden önce Sosyal Güvenlik Kurumu çok dağınık bir şekildeydi. Herkese ayrımcı bir hizmet sunuyordu. SSK’lı başka bir hizmet, Bağ-Kur'luya başka bir hizmet, Emekli Sandığına başka bir hizmet veriyordu. Eşit değillerdi, eşitlik yoktu. Bunun için sosyal güvenlik reformu yaptık. Sosyal güvenlik reformu ile önce bu üç kurumu birleştirdik. Artık SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı demiyoruz, şimdi diyoruz ki Sosyal Güvenlik Kurumu, 76 Milyon insanımız eşit bir şekilde hak alıyorlar"

Dünyadaki gelişmelere de değinen Çelik, "Dünyada ne oluyor bitiyor izliyorsunuz. Maaşlar ödenmiyor, maaşlar düşürülüyor, dünyada sıkıntılar var. ABD'de devlet kepenkleri indirdi, maaşları ödeyemiyor. Yunanistan'da ayrı bir sorun var. Komşumuz Suriye yanıyor. Bunların ortasında olan Türkiye'nin ağız tadı yerinde" ifadelerini kullandı.

Çelik,yapılan konuşmaların ardından SGK binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

www.siverekgenclik.com


















Bu haber 4222 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...