Bakan Çelik; ''Bizden Önceki Bakanlıklar Okul Projelerini Komünist Ülkelerin Mim

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAMilli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Şanlıurfa'daki bir okul açılışı sırasında, "Bizden önceki bakanlıklar okulların projelerini komünist ülkelerin mimarisi gibi yapıyorlardı" dedi. Milli Eğitim Bakanı

Bakan Çelik; ''Bizden Önceki Bakanlıklar Okul Projelerini Komünist Ülkelerin Mim
21 Şubat 2009 - 09:04
Hüseyin Çelik, Şanlıurfa'nın Karaköprü beldesinde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin açılışındaki konuşmasında, Türkiye'de 6 yıllık dönemde eğitim alanında İstanbul'dan sonra en çok yatırımın Şanlıurfa'ya yapıldığını vurguladı. Şanlıurfa'daki genç nüfusun fazla ve potansiyelin olması nedeniyle yapılan derslik sayısının neredeyse Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısına eşit olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, il merkezi ve ilçelerde bakanlık dönemi boyunca yapılan okulları ve bu okulların eğitim öğretime başladığını anlattı.
"Fakirim, maddi durumum iyi değil, okula gidemiyorum" şeklindeki mazeretlerin bittiğini ifade eden Çelik, şartlı nakit transferiyle bu sorunu kökünden çözdüklerini ifade etti. Çelik, sadece Şanlıurfa'daki şartlı nakit transferinde annelere 35 trilyon gibi bir para verildiğini kaydederek, sosyal devlet anlayışının bu olduğunu söyledi. Öğrencilere seslenen Bakan Çelik, okulun mimarisine dikkat çekerek şöyle devam etti: "Şu okulun mimarisine bakın.Milli Eğitim Bakanlığının bizden önceki yapılan okulların mimarisi komünist ülkelerin okullarının mimarisine benziyordu. Bakanlığa başladığım ilk zamanlarda okul projelerine baktım, bunlar 'Tip Proje' olarak adlandırılıyordu. (Bundan sonra bu projeleri 'Tipsiz proje' olarak ilan ediyorum atın kenara) dedim ve 41 çeşit yeni proje ürettik. Saray gibi okullar yaptık. İstedik ki çocuklarımız kimliği olan okullarda eğitim görsün. Türkiye'de bu değişimi okullarla birlikte adliye saraylarında da yaptık. Eğer biz devlet olarak okullarımızı, hastanelerimizi ve postanelerin projelerin mimarilerini adam gibi yapmazsak vatandaştan da iyi bir proje bekleyemeyiz. Bu okul 11 trilyon TL'ye mal olmuştur. Bizlere feda olsun. Yeter ki buradan adam akıllı eğitim alın ve geleceğe hazırlanın. Okulun binası arının kovanıdır. İçerisindeki alet, edavat, araç, gereç petektir. Ama bal yapacak arılar öğretmenlerimiz ve sizlersiniz."
Okul açılışından sonra beldedeki Karaköprü Kız Meslek Lisesi ve kız yurdunun açılışına da katılan Hüseyin Çelik, daha sonra, il merkezine geçerek Mehmet Hacıbozanoğlu İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Okul açılışı sırasında Bakan Çelik, bir ara halk oyunları gösterisine katılarak öğrencilerle halay çekti.
Bakan Çelik'in okuldan ayrılışı sırasında yanına yaklaşan Halil İkidağ (65) adlı bir vatandaş Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşarak maddi imkansızlıklara rağmen 8 çocuğundan 6'sını okula gönderdiğini, ancak çocuklarının eğitim yardımından faydalanmadığını ileri sürdü.
Konuyu okul idarecilerine anlattığını ancak olumsuz cevap aldığını anlatan İkidağ, Bakan Çelik'ten yardım istedi. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine talimat veren Hüseyin Çelik konunun araştırılması ve sorunun çözülmesini istedi.
Bakan Hüseyin Çelik ve beraberindekiler okuldan ayrıldıktan aynı mahallede bulunan Eyyüp Peygamber Camisi'ne gitti. Camide Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği rivayet edilen makamının önünde dua eden Çelik, cuma namazını da burada kıldı.
Çelik ve beraberindekiler, daha sonra Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulu'nun da açılışını yaptı. Yağmur nedeniyle konuşmasını kısa tutan Çelik, dışarıda bekleyen öğrencilerin de içeri alınması talimatını verdi


Bu haber 2680 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek