AYRINTILARIYLA FARUK ÇELİK'İN SİVEREK ZİYARETİ

Faruk Çelik'in Siverek ziyaretinin tüm ayrıntıları Siverek Gençlik Sitesinde

AYRINTILARIYLA FARUK ÇELİK'İN SİVEREK ZİYARETİ
07 Ekim 2013 - 06:57





Hilvan'daki temaslarının ardından Siverek'e geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada ilk olarak Siverek Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılışına katıldı. Çelik'e, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri M. Kasım Gülpınar, Abdulkerim Gök, Zeynep Karahan Uslu, Seyit Eyyüpoğlu, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, daire amirleri ve halk katıldı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI ÖNEMLİ

Konuşmasında Sosyal Güvenlik Kurumlarının önemine değinen Çelik, "Sosyal Güvenlik Kurumları 250 bin Siverekliyi, 76 Milyon vatandaşımızı ilgilendiren önemli binalardır. Doğumla başlar bu binalarla ilişkimiz, ölüme kadar sürer. Ölümlede bitmez, hak sahipleriniz varsa ölümden sonrada buraya ile olan ilişkileriniz devam eder" dedi

KURUMLAR HEMEN YANI BAŞINIZDA OLMALI

Sosyal Güvenlik kurumunun Siverek’te değilde, Şanlıurfa’da olmasının yakın değilde uzak olmasının doğru olmayacağını belirten Çelik, "Bu kurumların hemen yanı başımızda olması gerekir. Onun için hızlı bir şekilde hizmet binamızı tamamladık ve hizmete soktuk. Bizden önce Sosyal Güvenlik Kurumu çok dağınık bir şekildeydi. Herkese ayrımcı bir hizmet sunuyordu. SSK’lı başka bir hizmet, Bağ-Kur'luya başka bir hizmet, Emekli Sandığına başka bir hizmet veriyordu. Eşit değillerdi, eşitlik yoktu. Bunun için sosyal güvenlik reformu yaptık. Sosyal güvenlik reformu ile önce bu üç kurumu birleştirdik. Artık SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı demiyoruz, şimdi diyoruz ki Sosyal Güvenlik Kurumu, 76 Milyon insanımız eşit bir şekilde hak alıyorlar"

DÜNYANIN TADI TUZU YOK

Dünyadaki gelişmelere de değinen Çelik, "Dünyada ne oluyor bitiyor izliyorsunuz. Maaşlar ödenmiyor, maaşlar düşürülüyor, dünyada sıkıntılar var. ABD'de devlet kepenkleri indirdi, maaşları ödeyemiyor. Yunanistan'da ayrı bir sorun var. Komşumuz Suriye yanıyor. Bunların ortasında olan Türkiye'nin ağız tadı yerinde" ifadelerini kullandı.

SİVEREK'TE ADALETİ TESİS EDECEĞİZ

Siverek Sosyal Güvenlik Kurumu açılışında konuşan Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, "Bizler siyasette partimizin adına ve şanına yakışır şekilde adaleti tesis etmeye çalıyoruz. Siverek’te zaman zaman adalet adına bazı değerler zedelenmiştir. Bu zedelenen değerleri tamir etmek takdir edersiniz ki biraz zaman ister. Sermayemiz insan, işimiz insan, meşgalemiz insandır. İnşallah ilerde arzu ettiğimiz adaletin tam olarak tesis edildiği bir Siverek hepimizin hayalidir. İnşallah bunları gerçekleştirmek bizlere, sizlere ve bu ekibe nasip olur"



TEHDİT ETMEYE DEĞİL, GÖNÜL ALMAYA GELDİK

Gülpınar "Rahmetli babam Eyüp Cenap Gülpınar’ın zamanında temelini attığı binalar eskiyor, ama hizmetler baki kalıyor. Bizde yenilerinin temellerini atıyoruz.Siverek halkı, Başbakanını, bakanını ve valisini seviyor. Siverek insanı yağ çekmeyi bilmez, ama hizmet edeni de unutmaz. Siverek insanı çok vefalıdır. Sert görünür ama gönül insanını da başının tacı yapar. Siverek halkı Allah rızası için hizmet edeni de unutmaz, unutmamıştır da. Bizler önce Allah’tan sonra halkımızdan aldığımız destekle Siverek’e tehdit etmeye değil, gönül almaya geldik"

İŞKUR ALIMLARINDA TORPİL OLMAYACAK

Konuşmasının sonunda yakında açılanacak İş-Kur alımlarına değinen Gülpınar, kendisine bu konuda çok sayıda telefon geldiğinden yakınarak, İş-Kur'a alınacak 644 personelin 08.10.2013 tarihinde noter huzurunda yapılacak kura ile belirleneceğini söyledi.

ERKAL VE BUCAK'A PLAKET

SGK Hizmet Binasının açılışından önce Bakan Çelik tarafından SGK binasının açılışındaki katkılarından dolayı Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'a plaket verildi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Siverek SGK Binasının açılışını yaparak, hizmet binasını gezdi. SGK binasındaki hizmetler hakkında yetkililerden bilgi alan Çelik, binanın Siverek'in en güzel binası olduğunu söyledi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, TRT muhabirinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce gündeme getirdiği, kamu da çalışan işçiler ile memurların tek çatı altında birleştirmesi sorusuna şöyle cevap verdi. "Çalışma ve Anayasada çalışanlar kavramı gelmeli. Kamuda çalışanların daha güçlü bir şekilde örgütlenmesi için memur ve işçi ayrımı yapılacağına, işçi sendikası, memur sendikası olacağına, çalışanların tek bir sendikası olur. Bu konunun işçiler ve memurlar tarafından nasıl karşılanacağı, Parlamento da muhalefet partilerin olaya nasıl bakacağı önemli. Meclis olumlu bakarsa neden olmasın. Fakat bunların yapılabilmesi için Anayasa Değişikliği gerekiyor. Bunu da Ak Parti tek başına yapacak sayıya sahip değil" şeklinde konuştu.

Bankaların Emeklilere Önerdiği Düşük Miktardaki Banka Promosyonları hakkında konuşan Bakan Çelik, "Promosyonlarla ilgili bankalarla iki kere bir araya geldik. Bankalara emekli parası diye verdiğimiz meblağı üç gün bankada bekliyor. Bankalar üç gün bankada kalan paranın hesabının karşılığını yapıyorlar. Bankalar, 'kazanmadığımız bir şeyi nasıl verelim, hesaplarımız açık ne kazanıyorsak onu verelim. Kazanmadığımız şeylerle ilgili medyada birçok spekülatif haberler çıkıyor' diyorlar. Emekliler 1 maaş ya da yarım maaş diyorlar. 10 milyon emekli var bunu hesaplara vurduğunuz zaman bankanın karı değil kendisi de kalmayacak şekilde meblağlar çıkıyor. Varsa emeklinin alacağı onu almasıyla ilgili mücadele ediyoruz. Bizim çabamız bu istikamette, Mali tabloya bakacaksınız kazanmadığı bir şeyi istemekte doğru değil" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ŞİMDİLİK DÜŞÜNMÜYORUM"

"Şanlıurfa Belediye Başkanlığını düşünür müsünüz" sorusuna Bakan Çelik, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 il ile ilgili yoğun bir çalışması var. Bizim böyle bir talebimiz yok. Şanlıurfa için sağlıklı kararlar verileceği inancındayım. Belediye başkanlığını şimdilik düşünmüyorum. Şu anda görevimizin başındayız" cevabını verdi.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve yanındaki heyet, Siverek SGK binasının açılışının ardından Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gulpinar'ın Ofis Mahallesi'nde bulunan evine misafir oldu. Onuruna verilen öğlen yemeğine katılan Çelik, yemeğin ardından halk ile sohbet etmek amacıyla Üçgen Park'a geçti. Buradan halkın sorunlarını dinleyen Çelik, sorunlar hakkında notlar aldı.

KOCAM VE OĞLUMUN KATİLLERİNİ BULUN

Bakan Faruk Çelik'in Üçgen Parkta'ki temasları sırasında Çelik'in yanına gelen N. Nigit isimli bir bayan, kocası ve oğlunun 3 hafta önce öldürüldüğünü belirterek katillerin bulunmasını istedi. Dertli kadını dinleyen Çelik, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal'a dönerek, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.

ÖLÜM YOLUNA ÇARE BULUN

Bakan Faruk Çelik'in temasları sırasında, halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunun şehir dışından geçirilmesini isteyen bazı vatandaşlar, ölüm yolu hakkında Çelik'i bilgilendirdi. Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar ise karayolu hakkında bilgi sahibi olduklarını belirterek ilerki dönemlerde yolun şehir dışına çıkarılması gerektiğini söyledi.

KAMUDA CİDDİYET GEREKLİ

Kamuda kılıf kıyafet ile ilgili soru üzerine Bakan Çelik şu ifadelerde bulundu:"Şimdi bir ciddiyet gerekli, her konuda siz sınıfa girdiğiniz anda bırakın kılık kıyafeti eğitim öğretim çerçevesinde, bir ciddiyet gerek, eğer sınıftaki öğrenciye öğretmeni dikkate almaz ise burada ders olmaz. Aynı şekilde bir öğretmen öğrencilerine sevgiyle yaklaşmazsa, yine orada da verim olmaz. Devlet yönetiminde, kamu yönetiminde mutlaka prensipler olmalı, bunların ölçüsü ne olmalı, demokratik ülkede kendiliğinden şekillenir. Bu konuda konu da toplum ne istediğini zaman içerisinde zaten ortaya koyuyor, bu konularda pek aceleci olmamak gerekiyor. Bu ülkede başörtüsü tartışıldı, ne diye bu kavga, böyle olsaydı, şöyle olsaydı gibi bir sürü yorumlar yapıldı. Toplumda artık barış var, başörtüsü ile açık arasında, artık bu konular tartışma konusu değil, bazı şeyler ihtiyaç olursa toplumda zaten konuşulup bize ulaşıyor.

ÜSTÜNTAŞ KÖYLÜLERİ BAKANIN ARACINI DURDURDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Taşıkara ( Bîtik) Köyü ziyareti sırasında Feribot yolu üzerinde bekleyen Üstüntaş (Têzxerab) Köyü sakinleri yol sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bakanının içinde bulunduğu aracı durdurarak bakandan köy yollarının yapılmasını istedi. Yaklaşık 5 dakika süren görüşmenin ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e köy yolunun yapılması talimatını veren Çelik, sorunun takipçisi olacam sözünün ardından köylüler ile vedalaşarak yoluna devam etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 32 derslikli Siverek Ortaokulunun temel atma törenine katıldıktan sonra, Yenişehir Mahallesinde yapımı tamamlanan yarı olimpik yüzme havuzunun açılış törenine katıldı.

TAŞIKARA KÖYÜNÜN SORUNLARI BİTECEK

Çelik Siverek’teki temaslarının ardından ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Taşıkara (Bitik) Köyü’nü ziyaret etti.Burada köy sakinlerine hitap eden Çelik, yaptıkları çalışmaları hakkında köy sakinlerine bilgi verdi. Çelik, “Siverek’te 140 kilometre beton, 144 kilometre ise stabilize yol yapıldı. Bu yolların yapımı halen devam ediyor. Şanlıurfa yalnız Siverek’ten ibaret değil, 9 tane daha ilçesi var, aynı zamanda Şanlıurfa’nın merkezi var. Tüm bu yatırımların hızla artması için, komşu illerin gerisinde kalmamak için, Gaziantep’e yetişmek için büyük bir gayret içindeyiz. Şanlıurfa’ya 2 sene içerisinde 8 katrilyonluk yatırım yapıldı. Bunlar devam edecek. Son 3 ay içerisinde 200 okulun temelini attık, bunun 56’si Siverek’e ait, böyle bir çalışma içerisindeyiz” dedi

Çelik’in konuşmasının ardından söz alan Köy sakinleri köylerine ilk kez bir bakanın geldiğine dikkat çekerek sorunları hakkında Çelik’i bilgilendirdi. Çelik’in köy sakinlerinin sorunlarını dinledikten sonra sorunların çözüme kavuşması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Çelik, daha sonra köy taziye evine geçerek, köy sakinleri tarafından ikram edilen Siverek Narı, üzümü ve inciri yedi.

Çelik ve yanındaki heyet daha sonra köyden ayrıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4122 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor