AVRUPA GÜVENLİK VE İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( AGİT ) TOPLANTISI KANADA'DA GERÇEKLEŞTİ

ABDÜLKADİR EMİN ÖNEN              ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ                 BASIN DANIŞMANLIĞIKanada'nın Toronto kentinde gerçekleşen AGİT toplantısına Türkiye adına İstanbul Milletvekili Aladdin Büyükkaya, Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen,

AVRUPA GÜVENLİK VE İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( AGİT ) TOPLANTISI KANADA'DA GERÇEKLEŞTİ
06 Ekim 2008 - 11:34
Karabük Milletvekili Mustafa Ünal ve İzmir Milletvekili Oğuz Oyan katıldı. Küresel ısınma ve  insan göçü  konularının yanı sıra,  Kafkaslardaki Rusya ve Gürcistan arasındaki son durum en önemli başlıktı. Türkiye adına konuşan Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen ;  Gürcistan'ın egemenliği ve bağımsızlığını uluslararası hukuk ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarınca tanınan toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesinden yana olduklarını belirti. Ayrıca Gürcistan'ında Rusya ile olan diplomatik ve siyasi ilişkilerine kapısını kapatmadan diyalog içinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Önen; Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ında söylediği "Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformunun" önemine de  dikkat çekti. 
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erivan ziyareti ve Türkiye'nin Filistin'de kalıcı barış, istikrar ve refahın sağlanması için yeni fikirler üretmesi, AGİT toplantısına katılan ülkelerin temsilcilerince, "Türkiye Ortadoğu ve Kafkaslarda ümit vaat eden bir arabulucu rolünde önemli gelişmeler sağlamıştır." denildi. 

     Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya ziyareti sebebiyle Kanada-İstanbul uçağıyla ülkemize döndü. Buradan Şanlıurfa'ya geçen Önen, Başbakana toplantı hakkında bilgiler sundu.  
 

                                                                          ( Basın Danışmanlığı )



Bu haber 3213 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü