Av. Şeyhmus İnal'in ani ölümü herkesi üzdü

Trafik kazasında hayatını kaybeden Avukat Şeyhmus İnal için sevenleri sosyal medya hesapları üzerinden taziye mesajı yayımladı.

Av. Şeyhmus İnal'in ani ölümü herkesi üzdü
31 Mayıs 2020 - 19:57

Avukat Şeyhmus İnal, Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği’nin yıllarca gönüllü olarak avukatlığını yapmıştı.

Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği’nin 29 Mayıs 1996 yılında sözünde durmayan siyasilere açtığı davada aktif rol oynayan İnal, Dernek Başkanı Koçali Aymaz ile birlikte Show TV’de Reha Muhtar’ın konuğu olmuş, Sivereklilerin haklı il mücadelesini ve dava sürecini anlatmıştı.

İnal, 12 Mart 2020 tarihinde Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Şanlıurfa merkezli başlatılan ve gizlilik kararı bulunan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, 18 Mart 2020 tarihinde emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.





Şeyhmus İnal’ın vefatının ardından sevenleri ve dostları ne dedi:


Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar

Siverek'in değerli şahsiyetlerinden Siverek Belediyesi eski Başkan yardımcısı ve Başkan vekili olan hukuk camiasının sevilen ve sayılan ismi değerli dostum Av. Şeyhmus İnal’ın vefatını teessür ile öğrenmiş bulunmaktayım Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum.

Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın


Şanlıurfa Barosu ve Siverek'in simgesi isimlerinden değerli hemşehrimiz Avukat Şeyhmus İnal geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım, merhuma Allah rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum.


Doç. Dr. Kenan Karataş

Uzun zamandır bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum..Hayal kırıklığına uğramış ama rahatlamış surat Üç yıl aynı sırayı paylaştığımız çocukluk, lise arkadaşım, sınıflım, dostum, Siverek’in sevilen siması Av. Şeyhmus İnal’ı geçirdiği bir trafik kazası sonucu kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim.. Mekanın Cennet olsun kardeşim.

Şanlıurfa HDP Milletvekili Ömer Öcalan

İnsan hakları savunucusu Av. Şeyhmus İnal’ın geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı İnan

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun gerçekten bizi üzdün değerli insan




Avukat Vehbi Beyaz

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Baromuz mensubu kıymetli meslektaşımız Şeyhmus İnal’a rahmet kederli ailesine sabırlar dilerim.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu

Meslektaşım, insan hakları savunucusu değerli dostum Av. Şeyhmus İnal'ı bir trafik kazasında kaybettiğimizi öğrendim, son derece üzgünüm. Ailesine, yakınlarına, UrfaBarosu ve Siverekli hemşehrilerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Avukat Orhan Çelik

Siverek İlçemiz’de yaşanan elim trafik kazası sonucu meslektaşım Av Şeyhmus İnal beyfendinin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz

Şanlıurfa barosu mensubu Siverek temsilcisi Şeyhmus İnal elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allah tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Şanlıurfa baromuzun değerli mensuplarına baş sağlığı dilerim.

Avukat Osman Eyyüpoğlu

Baromuza kayıtlı Meslektaşımız Av. Şeyhmus İnal’ın trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum.

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel

Değerli abim, meslek büyüğümüz Avukat Şeyhmus İnal’ı elim bir kazada kaybettik, acımız büyük, mekanı cennet olsun.




SİVİL-DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz


Görüştüğümüz avukatların böyle bir dava açılamaz dedikleri siyasi liderlerin Sivereklilere verdikleri 36 il vaadi ile ilgili maddi manevi tazminat davasını açmayı kabullenmiş ve fahri olarak davamıza sahip çıkmış kentimizin değerli hukukçularında birisidir. Bu değerli kardeşimiz, dostumuz Avukat Şeyhmus inal'dır. Sevgili dostumuz Avukat Şeyhmus inal'ın geçirdiği bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmesi beni derinden yaralamıştır ve üzmüştür. Allahtan rahmet dilerken kederli ailesine ve sevenlerine taziyelerimi sunuyorum.

Memur-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN... Siverek'in tanınmış simalarından Avukat Şeyhmus İnal, ,elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılarak rahmeti rahmana kavuşmuştur. Ani ölümüyle müteessir olduğumuz ağabeyimize Cenab-ı Erhamurrahimin'den rahmet kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz.

Mardin Barosu

Şanlıurfa Barosu mensubu meslektaşımız Av. Şehmus İnal’ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet ailesine, sevenlerine ve Şanlıurfa Barosu camiasına başsağlığı dileriz.

Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü

Değerli hukukçu ve İnsan hakları savunucusu Avukat Şeyhmus İnal’ın geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmesi bizleri derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.




Avukat Hikmet Delebe


Tıpkı Feridun Yazar ve Tahir Elçi gibi önemli bir değerimizi daha kaybettik. Baronuz Siverek temsilcisi Avukat Şeyhmus İnal trafik kazasında yaşamını yitirdi. İyi bir insan, iyi bir hukukçu ve yılmaz bir insan hakları savunucusuydu. Pandeminin ilk zamanlarında bir komplo ile şafak vakti evinde gözaltına alınmış ve 5 gün gözaltında tutulup gözdağı verildikten sonra serbest bırakılmıştı. Son paylaşımında "buralarda yaşamak zor" diyerek ruh halini dışa vurmuştu. Yolun açık, mekânın cennet olsun Şeyhmus Inal...

Avukat M. Şefik Şenay

Çok sevdiğim ve izleme kurullarında yıllarca beraber çalıştığım değerli arkadaşım Avukat Şeyhmus İnal‘ın vefatını üzüntüyle duydum başara ailesi ve camiamızın başı sağ olsun ailesine başsağlığı kendisine Allahtan rahmet diliyorum.

Avukat Adnan Ulutaş

Sevgili sınıf arkadaşımız Siverek Barosu temsilcisi Av. Şeyhmus İNAL’ı kaybettiğimizi duydum. Çok üzgünüm. Acılı ailesine sabır ve kendisine Allahtan rahmet dilerim.

Avukat Mehmet Güzeller

Meslektaşım, abim, can dostum. Aydın, demokrat, memleket sevdalısı güzel insan. Biz senden razıydık, Allah senden razı olsun. Seni hep o güzel gülüşünle anacağız.

Avukat Yusuf Eğilmez

Kıymetli meslektaşım Av. Şeyhmus İnalın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesinin başı sağolsun.


Ak Parti Siverek İlçe Başkanı Nedim Lale

Dün akşam saatlerinde bir kaza sonucu hayatını kaybeden değerli arkadaşımız avukat Şeyhmus İnal'a Allah rahmet eylesin ve kederli ailesine sabır ihsan etsin inşallah.

Avukat Sıdkı Zilan

Înna lîllahî we înna îleyhî racîûn. Homa merhûmî bi rehma xo şako, sebir bido keye, eqreba û ehîbba. Av.Şeyhmus Înal (Siverek)

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 16439 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü