ATLI ARABALARIN YASAKLANMASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçe belediyesince çevreyi kirlettikleri için şehir merkezine girişleri yasaklanan atlı arabalar sokak aralarını

ATLI ARABALARIN YASAKLANMASI
30 Ağustos 2008 - 18:22
kullanarak köyden kente ulaşımı sağlıyorlar.
 İlçede atlı arabalara yönelik yasaklarının halen sürdüğüne dikkat çeken belediye zabıta Müdürü Murat Eyliyen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Bilindiği gibi daha önce şehir merkezinde atlı arabalarla taşımacılık yapılıyordu. Bu durum kentin sağlığının olumsuz yönden etkiliyordu. Yasaktan sonra kent merkezinde atlı arabalarla taşımacılık yapan birçok vatandaş atlı arabalar yerine motorlu taşıtlarla taşımacılık yapmaya başladı. Kentimiz şimdi daha temiz ve sağlıklı’’dedi.
   Öte yandan özelikle merkeze bağlı köylerden şehirlere gelmek için vatandaşlar şehir merkezine girmeyerek sokak aralarından atlı arabalarla yolculuk yapıyorlar. Atlı arabaların yasaklanmasından dolayı bazı vatandaşlar belediyeye teşekkür ederek şöyle dediler’’Caddelerden geçen atlı arabaların gübresi rüzgârla birlikte toza karışıp iş yerlerimizin içine kadar giriyordu. Kötü koku bıraktıkları gibi çevreyi de kirletiyorlardı. Atlı arabalara yasak konulmasıyla birlikte bu kirlilikte giderilmiş oldu’’dediler.


Bu haber 2483 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması