ATIK SU ARITMA TESİSİNİN KURMA ÇALIŞMALARI START ALDI

Lütfü YalgıSiverek Belediyesi tarafından hazırlanan Avrupa Birliği tarafından finans edilen Avrupa Birliği hibe programları kapsamında yaptırılacak "Atık Su Arıtma Tesisi" projesinin ihalesi yapıldı. 

ATIK SU ARITMA TESİSİNİN KURMA ÇALIŞMALARI START ALDI
18 Ocak 2012 - 00:45

İhaleyi alan firma yetkileri Siverek Belediye meclis salonunda projenin ayrıntılarıyla ilgili Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği yatırımlar Daire Başkanı Nuri Ercan Tortop, Avrupa Birliği temsilcileri ve Belediye mühendislerine projeyle ilgili bilgi verildi.




Siverek Belediyesi Meclisi salonunda düzenlenen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü


Toplantının ardından Projeyle ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ali Murat Bucak projenin ihalesinin yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Proje, Siverek için hayati önem taşıyor, projenin başlamasıyla yüzlerce Siverekliye iş imkânı sağlanacağı gibi ilçede kirli suyla bulaşan hatalıklarında sonu gelecek Proje şehir atık sularının açıktan aktığı Hacı Hıdır Barajı göletinin çevresinde, bir arıtma tesisinin yapım işidir. Proje çalışmaları kapsamında atık su arıtma tesisi yapılacağı yer olan Karakoyun köyü sınırları içinde bulunan Hacı Hıdır Barajı göleti çevresinde 300 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak projeye ilk kazma işlemi nisan ayında başlanılıp 2013 yılının Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Siverek kentinin kaderini değiştirecek bu önemli proje Siverekli vatandaşlarımıza hayırlı olsun.Projenin hayata geçirilmesi sürecinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkür ediyorum’’







Bu haber 2223 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü