ATEŞ BÖCEĞİ SİVEREK’TE

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Atatürk İlköğretim okulunda öğrencilerinin misafiri olan Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimi büyük ilgi topladı.

ATEŞ BÖCEĞİ SİVEREK’TE
15 Ekim 2012 - 15:04

Siverek İlçesi Dicle mahallesinde bulunan Atatürk ilköğretim okulunda bulunan ateş böceği öğrencilerin derslerini interaktif ortamda öğrenmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler okullarında 3 ay sürecek etkinlikte eğitmenleri Süleyman Selçuk Tangül’ün bir dediğini iki etmezken büyük coşku yaşadı. İlçeye davet edilen Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimi'nde bir bilgisayar etkinliği odası, serbest etkinliklerin yapılacağı bir oyun atölyesi ve bir yaşam birimi bulunuyor. TEGV Ateş Böceği Sorumlusu Süleyman Selçuk Tangül, okulda bulunan öğrencilerin tamamının eğitimden yararlanacağını ve tüm etkinliklerin diğer okullardaki öğrencilere de açık olduğunu vurguladı.


Bugüne dek on binlerce kilometre yol kat ederek tüm illerimizde yüz binlerce çocuğa ulaşan Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Projesi,  17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından, bölgede eğitimin kesintiye uğramaması amacıyla Umut 2000 otobüsleri ile başladı. Konakladığı noktalardan belli bir süre sonra hareket ederek, yeni yerlere, başka çocuklara umut ışığı taşıyan bu mobil sisteme “Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi” ismi verildi ve Proje zaman içinde tüm illerimize ulaştı.


Bölgede gereksinim duyulan eğitim desteğini karşılayabilmek ve katılan çocuklar üstünde kısa sürede etki yaratabilmek amacıyla oluşturulan, çeşitliliği ve uygulama esnekliği olan bir program olan Ateşböceği Eğitim Programı temel olarak, çocukta özgüven, değerlilik, kendini ifade edebilme, yaratıcılık ve duygudaşlık gibi duygu ve becerilerin gelişimini; çevre, insan hakları, trafik gibi konularda farkındalık ve duyarlılık kazanımı hedefliyor. Program 3 başlık altında tanımlanıyor. Kişisel Gelişim – Toplumsal Değerler, Sanat - Dil – İletişim ve Zihinsel Düşünsel alan.


Sayıları 23'yi bulan Gezici Öğrenim Birimleri, yolculuğuna başladığı günden bu yana 90.000 kilometrenin üstünde yol kat etti, yaklaşık 650.000 çocuğa ulaştı.


Haber: Bahattin Yolaçan





Bu haber 4626 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor