ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN KADRO TALEBİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde atanamayan öğretmenler basın açıklaması yaparak kadro istedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN KADRO TALEBİ
01 Mart 2014 - 14:10




Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun parkında bir araya gelen atanamayan öğretmenler basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklamayı Tamer Kızılkeçi yaptı.

Kızılkeçi basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı ; “Biz hayatın büyük bölümünü öğretmen olmaya yani sizlerin, ülkemizin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarınızı, uğruna her şeyi feda edebileceğiniz çocuklarınızı emanet ettiğiniz kişileriz. Şuan en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın derslerine baytarlar,2 yıllık üniversite mezunları giriyor ve bizler eğitim fakültesi mezunu gerçek öğretmenler atama bekliyoruz"

Ataması yapılmayan 350 bin öğretmen bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bizler ataması yapılmayan 350 bin öğretmen olarak dünyanın hiçbir yerinde örneği olamayan ücretli öğretmenliğin kaldırılıp, derhal kadrolu atama yapılmasını ve iktidardan 2002 yılında ataması yapılmayan öğretmenlere verdiği sözleri tutmasını talep ediyoruz.

Atama taleplerinin bütçe yok denilerek geri çevrildiğine vurgu yapılan açıklamada, "Her atama talebi girişimimizi bütçe yok diye geçiştiren iktidar, bütçenin yetersizliğini ataması yapılmadığı için intihar eden 40 öğretmenimizin annelerine anlatmalarını istiyoruz. Tabi bir yandan da ekonomimiz iyiye gidiyor, İMF ye borç verecek duruma geldik gibi açıklamalar yapılıyor.Bizler bir kez daha sesleniyoruz İMF yerine kendi geleceğimiz olan eğitime yatırım yapılmalıdır. Bu sorun ne 300 bin öğretmeni ne de onların ailesini ilgilendiriyor. Bu sorun ülkemizin, geleceğimizin sorunudur. Unutmayalım ki öğrenciler artık sadece süt veya tablet istemiyor. Öğretmen istiyor. Fazla değil birazcık olsun bu ülkeyi seven tüm duyarlı vatandaşlarımızdan bizlerin sesini duyup sesimize ses olmalarını rica ediyoruz. Unutmayalım ki bizler ne dilenci, ne hırsızsız, bizler öğretmeniz.127 bin öğretmen açığına acilen ek bir alım talep ediyoruz ve bu taleplerimiz yerine getirilene kadar her alanda mücadelemizin süreceğini bilmenizi istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Grup eylemin ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2946 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu