ASKER ELBİSELİ KANLI PUSU: 4 ÖLÜ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFArazi anlaşmazlığı yaşayan kan davalı iki aile uzun namlulu silahlarla çatıştı, üçü kardeş dört kişi hayatını 
 

ASKER ELBİSELİ KANLI PUSU: 4 ÖLÜ
17 Ağustos 2009 - 15:03
kaybetti.
Güneydoğu’da akraba aileler arasında sıkça yaşanan çatışmaların bir benzeri de dün Şanlıurfa’da gerçekleşti. Aralarında kan davası bulunan akraba Akkuş ile Durmuş ailelerinin yaşadığı merkeze bağlı Büyük Alanlı köyünün yaklaşık 3 kilometre dışındaki bağda, sabah saatlerinde silah sesleri yükseldi. İddiaya göre, Şanlıurfa’da yaşayan ve iki yıl önce kardeşleri öldürülen 56 yaşındaki Mustafa, 42 yaşındaki Halit ve 36 yaşındaki Necmettin Durmuş, sabah otomobille geldikleri bağda, hasımları 61 yaşındaki Zeki Akkuş ve akrabalarıyla karşılaştı. Hasımlar arasında başlayan tartışma sırasında Zeki Akkuş ve yanındakiler Kalaşnikof tüfeklerle Durmuş kardeşleri çapraz ateşe tuttu. Durmuş kardeşler de tabanca ile karşılık verdi. Çatışmada Mustafa, Halit ve Necmettin Durmuş kardeşler ile Zeki Akkuş yaşamını yitirdi. Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, geniş çaplı soruşturma başlattı.

Jandarmanın incelemesinin ardından çatışmaya karıştıkları ileri sürülen yedi kişinin aranmasına başlandı. Köyde bulunan, öldürülen Zeki Akkuş’un oğlu Ali Akkuş ile adı öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınırken, olaya karıştığı ve köyden bir otomobil ile kaçtığı ileri sürülen Zeki Akkuş’un üç oğlu ile bir kardeşinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhurda, giriş ve çıkışların yasaklandığı Büyük Alanlı köyüne gelerek inceleme yaptı. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde olay yerinde yapılan incelemelerin ardından ölen dört kişinin cesedi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Halfeti ilçesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirterek, “Uzun süredir iki aile arasında arazi anlaşmazlığı bulunuyormuş. Dört kişinin ölmesi elbet de çok üzücü. Umarım bundan sonra Şanlıurfa böyle olumsuzluklarla gündeme gelmez” dedi

“Her yıl birini öldürüyordu”
Çatışmada yaşamını yitirenler ile aynı köyde yaşayan emekli öğretmen Mustafa Toprak, Taraf’a Durmuş ve Akkuş aileleri arasındaki husumeti şöyle anlattı: “Zeki Akkuş her yıl Durmuşlardan birisini öldürüyordu, bir yıl sonra serbest bırakılıyordu. Bu seferki saldırıyı daha büyük yaptı.”
İsmini vermek istemeyen başka bir köylü ise, “Zeki Akkuş yaşlı olmasına rağmen çok saldırgandı. Bu saldırıda da asker elbisesi giyip, o şekilde saldırmış” dedi. Büyükalanlı’ya gelen Alay Komutanı ise köylüye, “Siz sakin olun. Biz katilleri yakalayacağız ve yargı önüne çıkacağız. Şüphe halinde 156’yı arayın” dedi.


NOT: SİTEMİZDE BULUNAN HABER, FOTOĞRAF, YAZI VB. HERTÜRLÜ MATERYAL KAYNAK GÖSTERİLSE DAHİ YAZILI İZİN OLMADAN KULLANILAMAZ. AKSİ DURUMDA HERTÜRLÜ HUKUKİ HAKKIMIZ SAKLI BULUNMAKTADIR.

Bu haber 5203 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı