ARTIK YETER

ARTIK YETER

ARTIK YETER
30 Ocak 2016 - 08:01

ARTIK YETER

Siverek Din‐Bir‐Sen İlçe Temsilcisi Mahmut Bozkuş yaptığı açıklamada; Diyanet İşleri Başkanlığının 2 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan MBSTS'nın yine haksızlıklarla başladığını ve zulmün devam ettiğini dile getirdi. Bozkuş, "Sınav din görevlilerinin büyük çoğunluğunu maddi ve manevi olarak zor durumda bırakmış ve personelinin görev aşkını ve psikolojilerini giderek bozmuştur. Artık her yıl neredeyse sınav tarihinin belirlenmesinde sonra devamlı aynı şeylerin gündeme gelmesi biz din görevlilerini bıktırmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı bildiğini okumaya devam ediyor ve sürekli personelini diğer kurumlara karşı rencide eder hale gelmiştir"

"Sayın. Prof. Dr. Mehmet Görmez başkanımızın ikinci başkanlık döneminde devrim niteliğinde kararlar alacağını ve personelini daha çok benimseyeceğini belirtiyordu. Daha bugünden bu sözlerin ne kadar yapılabileceğini bugünden tartışır hale geldik. Artık infiale sebep olan bu MBSTS sınavına kimsenin güveni kalmamış ve bir çok din görevlimiz sınava girme fikrinden vazgeçmişlerdir. Ben kurumun bir üyesi olarak yıllardır iyi kötü her yerde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunca yıla rağmen yine nakil sınavlarında her türlü haksızlıkların yapıldığını buna örnek olarak 2015 yılında yapılan MBSTS ' nin açıklanan konularla ve sorulan soruların tamamiyle personelin zor duruma sokulması istenmiştir ve başarısız bir tablo meydana çıkmıştır."

"Diyanet İşleri Başkanlığı neden bu sınavı her sene başka bir kuruma yaptırıyor acaba neden kendi bünyesinde her türlü imkana sahip olmasına rağmen bu sınavdan kendini uzak tutuyor halen bu konuya bir anlam verebilmiş değiliz. 2015 yılında 80 lira olan sınav ücreti neden bu yıl 95 liraya çıktı? Bu ücret tabiri caizse personelin sabrını taşırmis ve bir çok kesim tarafından da tepkilere neden olmuştur."

"Son olarak artık bu sınav neticesinde bir çok arkadaşımız başarısız olmuş ve istediği başarıyı yakalayamamış bulundukları görev yerlerinde adeta çakılı hale gelmiştir. Yetkililerin bir an önce bu sınav sistemini kaldırım diğer kurumlarda olduğu gibi çalıştığı hizmet ve puanlama sistemiyle hac, umre ve Nakil işlerini puanlama şeklinde yapılmasını ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz."

Mahmut BOZKUŞ

Din-Bir-Sen Siverek ilçe temsilcisi


Bu haber 2622 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti