Arakanlı çocuklar için yazdığı mektupla hüzünlendirdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 6. Sınıf öğrencisi küçük kız, Budistlerin zulmü altında inleyen Arakanlı çocuklar için yazdığı mektup ile okuyanları hüzne boğdu.

Arakanlı çocuklar için yazdığı mektupla hüzünlendirdi
23 Kasım 2017 - 08:46

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Arakan ve İdlip’e Yardım” sloganı ile zulüm altında yaşayan Müslümanlar için yardım kampanyası düzenlendi. Öğretmenler tarafından öğrencilere dağıtılan yardım zarfları ile öğrencilerden imkânları ölçüsünde yardım kampanyasına destek olmaları istendi.

Yardım kampanyasına Çıkrık Şehit Orhan İrkarlı Ortaokulu’ndan destek veren 6. Sınıf öğrencisi Merve Akdemir, yardım zarfına bir miktar para ve Arakanlı çocuklar için yazmış olduğu hüzün dolu mektubu bıraktı. Küçük kız mektubunda Arakanlı çocuklara , “ Sizi oradan kurtaracak bizim devletimiz ve askerimiz ve polisimiz sizi oradan kurtaracak. Sizin de bizim gibi öğretmenleriniz olacak, bizim gibi okulunuz olacak, merak etmeyin sizi o zalimlerin eline bırakmayacağız” diyerek seslendi.

Yazdığı mektup ile okuldaki öğretmen ve öğrencileri hüzne boğan küçük kız sosyal medyada da ilgi odağı oldu.

Arakanlı çocuklar ateşlere atılıyor

Güzelpınar Köksor Mahallesinden taşımalı eğitim ile maddi imkânsızlıklar içinde eğitimine devam eden küçük kız, Arakanlı çocuklara ulaştırmak amacıyla mektubu yazdığını belirterek, “ Arakan ile ilgili haberleri televizyondan izleyince çok üzülüyordum. Arakanlı çocuklar ateşlere atılıp, yakılıyordu. Onlar için bir şey yapamadığım için üzülüyordum. Okulumuz tarafından Arakanlılar için yardım zarfı dağıtınca, zarfın içerisine bir miktar para ve duygularımı anlatan bir mektup bıraktım. İnşallah oradaki çocukların yaşadıkları sıkıntılar bir an önce biter” dedi.

Bogazımdan bir şey geçmiyor

Arakan’da yaşanan Budist katliamından çok etkilendiğini belirten küçük kız, “ Pazartesi günü 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ydü. Bu gün münasebeti ile okulumuzda bir dizi etkinlik düzenlendi. Bazı arkadaşlarımız evlerinde kek yapıp getirdiler. Arakan’da çocuklar ölürken okulda eğlenip, kek yemek boğazımdan geçmedi” dedi.

Merve zarfa yüreğini koydu

Merve’nin sınıf öğretmeni Muhterem Darı ise öğrencisinin mektubundan çok duygulandığını belirterek, “ Öğrencilerimizin çoğu mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, ekonomik durumları da iyi değil. Onların eğitimleri için çeşitli vesileler ile yardımlar topluyoruz. Öğrencilerimize yardım zarflarını dağıttığımız zaman, halen birçoğunun aileleri gurbet ellerde çalışmasına rağmen büyük bir heyecan ile zarfları bizlerden aldılar. Babamız yok ama annemiz zarfı doldurur dediler. Bu öğrencilerimizden biri de Merve’ydi. Belki Merve’nin vereceği çok parası yoktu ama Merve zarfın içerisine yüreğine koyarak verdi. Bütün dünya Arakan’da yaşananlara kör sağır kalırken, Merve bu zulme duyarsız kalmadı. Öğrencilerin bu yardımseverliklerinden çok duygulandım” dedi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu ise yardım kampanyası vesilesi ile birbirinden güzel tablolar ile karşılaştıklarını belirterek, kampanyada şuan itibarıyla 50 bin TL’ye ulaştıklarını söyledi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3121 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü