ANNE'NİN GÖZYAŞLARI SONUÇ VERDİ

Oğlu'nun PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirterek Diyarbakır'da çocuğum dağdan indirilsin eylemlerine katılan acılı anne oğlunun evine dönmesinin ardından oğlunu evlendiriyor.

ANNE'NİN GÖZYAŞLARI SONUÇ VERDİ
07 Mart 2015 - 08:37


Başbakan Ahmet Davutoğlu New York ziyaretinde çözüm süreci ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Diyarbakırlı (Siverekli ) anne dağdan inen çocuğunu evlendiriyor, düğününe beni de davet etti. Bu düğüne katılmayı isterdim. Ne zaman dağda öleceği belli olmayan bir çocuk dağdan indi ve bir düğünle evleniyor” demişti. Başbakan Davutoğlu’nun açıklamasında sözünü ettiği Ramazan Toy, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yoğunca köyünden 2014 yılının Mart ayında Kobani’ye geçerek burada YPG sayfalarında IŞİD’e karşı savaştı. 25 Ekim’de Kobani’de yaralanıp Suruç ilçesine getirilen ve ailesine teslim edilen Ramazan Toy, 19 Mart’ta evleniyor.

Ramazan Toy’un ailesi, Başbakan Davutoğlu’nun davetiyesini AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik’e teslim etti. Baba Abdurrahman Toy, mutlu olduğunu söyleyerek, “Biz mutluyuz, oğlumuzu 19 Mart'ta evlendiriyoruz. Düğünümüze Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar ve Zeynep Karahan’ı davet ettik. Bu çözüm süreci inşallah hızlı devamlı olmasını istiyorum. Ne dağdaki kalsın ne de cezaevlerinde kimse kalsın. Umut, bir şekilde herkes bizim gibi çocuklarına kavuşsun. Özellikle bunu belirtmek istiyorum. Devlette diğer tarafta başarılı bir şekilde devam etmesini istiyorum. Başbakanımızı düğünümüze davet ediyorum. Herkesin çocuklarının böyle gelmesi için Başbakanımızın herkesin düğününe destek vermesini istiyorum. Başbakanımızdan oğlum için her konuda yardım etmesini istiyorum” dedi.

ANNE TOY: “ANNELER AĞLAMASIN”

Oğlunun sağ salim eve dönmesine sevinen anne Güleser Toy ise, “Ben öncelikle bunu diyorum, oğlum Ramazan gibi, anneler benim gibi mutlu olsun. Dağda kimse kalmasın, cezaevlerinde kimse kalmasın, çözüm süreci olsun, adalet olsun. Kardeş bacı gibi olsun herkes. Allah kimsenin gözünü yollarda bırakmasın. Barış olsun, anneler ağlamasın. Ben acıları gördüm” diye konuştu.

Aileyi ziyaret eden AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, ailenin sevincine ortak olduklarını söyleyerek, “Bizim en çok mutlu olduğumuz konu Ramazan kardeşimizin ayın 19’unda evlenmesiyle ilgili bir gelişme oldu. Toplumla bütünleşme ve aile kurma adına da bir girişim olmuştur. Ailesi bugün bizi davet ettiler, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun davetiyesini almak için geldik. Çözüm sürecinin artık meyvesini alabiliyor olmamız, bu mutlu edebilecek bir durumdur” dedi.

Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 2800 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı