ANKARA'DA 3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SİVEREKLİ ÇIKTI

Ankara Kızılay Kumrular Caddesi'nde 3 kişinin ölümüne, 30'u aşkın kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişi Siverek nüfusuna kayıtlı çıktı.

ANKARA'DA 3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SİVEREKLİ ÇIKTI
23 Eylül 2011 - 08:36
Ankara Kızılay Kumrular Caddesi'nde 3 kişinin ölümüne, 30'u aşkın kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı terör örgütü PKK'ya bağlı olduğu bilinen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.Terör örgütü tarafından ANF'ye gönderilen elektronik postada Ankara'daki saldırının 'başlangıç' olduğu belirtildi. Açıklamasında, "Daha önce uyardığımız gibi artık örgüt olarak hiçbir hassasiyetimiz kalmamıştır. Her yer eylem sahası, her yer hedeftir. Özellikle Türkiye metropolleri temel savaş sahamız olacaktır." denildi. Taksim'de 31 Ekim 2010'da düzenlenen ve 15'i polis 32 kişinin yaralandığı intihar saldırısını da TAK üstlenmişti. PKK'nın silahlı kanadı HPG ise Ankara'daki saldırıyla ilgilerinin bulunmadığını duyurmuştu.

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Kumrular bombacısının Şanlıurfa'nın Siverek nüfusuna kayıtlı İbrahim Halil G. olduğunu tespit etti. Patlamanın ardından Ankara dışına çıktığı belirlenen teröristin bulunması için Türkiye genelindeki bütün birimlere acil koduyla bilgi verildi. Saldırganın kimliği ve robot resmi tüm birimlere gönderildi. Teröristin, 5 Temmuz 2011 tarihindeki Eskişehir yolunda askerî servis aracına yönelik saldırının da faili olduğu belirtiliyor. Saldırıda kullanılan Renault Laguna marka aracın 13 Eylül tarihinde Konya'nın Seydişehir ilçesinde MOBESE kameralarına yakalandığı da ortaya çıktı.

Kaynak: Zaman Gazetesi

Bu haber 2544 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması