ANİYAD GAZETECİLERE SALDIRIYI KINADI

Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği yayınladığı basın açıklaması ile Siverek'te gazetecilere darp olayını sert dille kınadı.

ANİYAD GAZETECİLERE SALDIRIYI KINADI
20 Ağustos 2013 - 12:48

Kısa adı ANİYAD olan Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği yayınladığı basın açıklaması ile Siverek'te gazetecilere darp olayını sert dille kınadı.


ANİYAD yönetim kurulu adına yazılı basın açıklamasında bulunan ANİYAD Genel Başkanı Ahin Güneş:


"Siverek ilçesinde yaşanan bir trafik kazası sonrası hastane önünde kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile kazada yaralananların haberini yapmak üzere Siverek Devlet Hastanesi’ne giden basın mensupları saldırıya uğramıştır. Yapılan saldırıyı son derece anlamsız olarak değerlendirildiğimiz gibi şiddetle de kınıyoruz.


Siverek Devlet Hastanesi önünde trafik kazasını haber yaparken, Siverek Haber Editörü Abdullah Hakan Lale, İlke Haber Ajansı Muhabiri A. Deniz Uğurlu, İHA Siverek Muhabiri Bahattin Yolaçan, Kanal Urfa Muhabiri Lütfü Yalgı, TRT Muhabiri Ahmet Cemil Çiftel, sadece kaza haberini yapmaya çalıştıkları esnada kazada yaralanan Medeni İzol’un yakınlarınca darp edildikleri yetmezmiş gibi kamera ve fotoğraf makineleri de kırılmıştır.


Unutulmamalı ki Gazetecilerin görevi tarafsızlık ve objektiflik ilkesine sadık kalarak kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları olduğu gibi topluma aksettirmektir.


Bundan dolayıdır ki, görevi başında işini yapmaya çalışan basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz." dedi




Kaynak: http://www.urfahaber.net/haber/aniyadda-gazetecilere-saldiriyi-kinadi-15353.html#ixzz2cVs67Kyp


Bu haber 2479 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem