ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ KIZAMIK AŞISI OLDU

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yurt dışından geldiği tahmin edilen kızamık vakaları sebebiyle ilçe merkezindeki eğitim gören anaokulu öğrencilerine kızamık aşısı yapıldı.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ KIZAMIK AŞISI OLDU
01 Mart 2013 - 13:43




Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, bazı illerde görülen yurt dışından importe (ithal) kızamık vakalarına rastlanması sebebiyle, Kızamık Bilim Danışma Kurulu’nun 07.01.2013 tarihinde aldığı karar ile yaşları 3 ile 5 arasında değişen anaokulu öğrencilerine kızamık aşısı yapıldı. İlçedeki sağlık ekipleri tarafından öğrenci velilerinden izin alınarak yapılan kızamık aşılamaları sırasında, birçok öğrenci aşı yaptırmamak için gözyaşı dökerken, bazı minikler ise korkmadan hemşirelerin yanına gelerek aşı oldu.

Bazı veliler ise geçmişte yaşanan acı tecrübelerden dolayı çocuklarına aşı yaptırmak istemedi. Bilindiği üzere devlet! tarafından, 1995-2000 yılları arasında, Gündeydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde, çocuklara yapılan bozuk kızamık aşılardan dolayı yüzlerce çocuk SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastalığına yakalanarak hayatları kararmıştı. Çocukların ölümüne neden olan yetkililer hakkında da şimdiye kadar somut bir adım atılamadı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2608 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti