AK PARTİ SEÇİM YASAKLARINI İHLAL ETTİ İDDİASI

MHP ve Saadet Partisi Siverek İlçe teşkilatı yetkilileri, Ak Parti Siverek İlçe Teşkilatının şehrin girişine parti bayraklarını asarak seçim yasaklarını ihlal ettiğini iddia etti.

AK PARTİ SEÇİM YASAKLARINI İHLAL ETTİ İDDİASI
25 Nisan 2015 - 18:45

Saadet Partisi ve MHP Siverek İlçe Teşkilatı yetkilileri, Ak Parti Siverek İlçe Teşkilatının 10 Nisan 2015 tarihinde ilçe seçim kurulunda, Siverek’te temsilcileri bulunan siyasi partilerin katılımıyla almış olduğu 2015/84 sayılı kararı ihlal ettiğini iddia etti.

Saadet Partisi Siverek İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Solak konu ile ilgi yaptığı açıklamada, "Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adayların, katıldıkları seçim çevrelerinde seçim çalışmalarını yürütmek üzere açmış oldukları seçim bürolarında (5 metre sağdan ve soldan olmak üzere) karşıdan karşıya parti bayrağı, afiş, poster, pankart vb. asabileceklerine veya yapıştırabileceklerine dair karar alınmıştır. AKP İlçe Teşkilatı Atatürk Bulvarının giriş kısmında herhangi bir seçim bürosu olmamasına rağmen parti bayraklarını asarak ilçe seçim kurulu kararına karşı gelmişlerdir" dedi

Saadet Partisi Siverek İlçe Teşkilatı Başkanı Solak açıklamasının devamında "AK Partinin seçim bürosunun olmadığı yere astığı parti bayrakları için yazdığım itiraz dilekçesini önce Cumhuriyet Savcılığına götürdüm. Adliyede bana nöbetçi savcı olmadığını söyleyip emniyete yönlendirdiler. Emniyete gittiğimde görevliler dilekçemi almadılar, telefonla arayıp ihbar ettiğim halde herhangi bir işlem yapmadılar. Türkiye de adalet mercileri AK parti için çalışıyor. Ankara’da Saadet Partisi bayrakları zabıta vasıtasıyla indiren AK Parti zihniyeti Türkiye’ye adaletsizliği ve güvensizliği getirmiştir. Adalet sadece kişi ve şahıslara uygulanmaktadır." İfadelerine yer verdi.

MHP İlçe Başkan yardımcısı Sinan Beyazkuş ise yaptığı açıklamada; "Yüksek seçim kurulunun almış olduğu karara göre partiler bayraklarını seçim bürolarının çevresine asmaları gerekirken AK Parti seçim bürosunun olmadığı yerde bayraklarını asmıştır. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3164 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması