AİLE BİRLİĞİNİ KORUMA DERNEĞİNİN 8 MART MESAJI

Siverek Aile Birliğini Koruma ve Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Remziye Kışlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

AİLE BİRLİĞİNİ KORUMA DERNEĞİNİN 8 MART MESAJI
07 Mart 2014 - 22:15

Siverek Aile Birliğini Koruma ve Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Remziye Kışlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Yayımlanan mesajda şu ifadeler kullanıldı.

Çalışan kadınların mücadelesinin sembolü olarak bilinen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ;

1857 yılında ABD'nin New York kentindeki tekstil fabrikasında, daha iyi çalışma şartları istemeleri ile greve başlayan ve polislerin işçi kadınlara saldırması sonucu 129 kadın işçinin hayatını kayıp etmeleri ve bunun sonucu binlerce kişilerin sokaklara dökülerek, tepki göstermesi olayı ile başlanmıştır.

Ülkemizde ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Bu tarihten itibaren her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinlikler ile kutlanırken, kadınlar da siyasal, toplumsal, sosyal ve kültürel hayatta zor da olsa yer edinme mücadelesine devam etmektedir. Çeşitli zorluklardan geçen ve engelleri aşarak çalışma hayatını devam ettiren kadınların , engellerin ancak eğitim ile aşılacağını bilinmektedir.

Dinimizde de kadın hakları çok önemsenmekte, bu nedenle Peygamber efendimiz ; “ Cennet annelerin ayakları altındadır “ demiştir. Peygamberimiz (a.s.) kadınlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiştir. Kadınlara karşı hiç bir zaman kaba davranmamış hep güler yüzlü olmuştur. Kadınların bir gün değil ,her gün hatırlanması gerekir.Çünkü yaşamın her alanında onlar vardır.Yeri gelir bir çalışan, bir eş yada bir annedir, kadın.

Bu vesile ile Siverek Aile Birliğini Koruma ve Güçlendirme Derneği olarak ; değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutlarız.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2773 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü