AĞILCIK KÖYÜ SAKİNLERİ CAMİLERİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Ağılcık köyünde köylü halkının kendi çabalarıyla yaptığı caminin imamı atanmadığı için cami faaliyete girmiyor.

AĞILCIK KÖYÜ SAKİNLERİ CAMİLERİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR
21 Ağustos 2014 - 11:20

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Ağılcık köyünde köylü sakinleri kendi imkanları ile yaptığı camiye cami görevlisi atanmayınca, camileri boş kaldı.

Camiye imamın atanmamasının sebebinin köylülerin cami imamı için yapılamayan lojman olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Cuma Dağ yaptığı açıklamada; "Siverek müftülüğünden imam talep ettiklerini, köyde imam evini yapamadıklarından dolayı Siverek Müftülüğünün köyün camisine imam atayamadığını söyledi"

Cuma Dağ, sözlerini ise şu cümlelerle noktaladı. “ köyümüzün camisini köylülerle beraber ekonomik durumuzun yettiği kadar para topladık. Cami için şehir dışında para toplamak zorunda kaldık camimizin azda olsa namaz kılabileceğimiz kadar ihtiyacını giderdik.”

Yaz tatilinde köye tatile gelen 18 Mart Çanakkale Üniversitesi Maliye Öğrencisi Davut Dağ ise imamlık işlerinden anladığını köyde imam olmadığı için köydeki çocuklara kuran dersi verdiğini ifade etti.

Davut Dağ; caminin yapılış aşamasında köylüler herhangi bir yerden yardım talep etmedi diyerek sözlerini şöyle tamamladı “ Köyün yaşlıları kendi çabalarıyla başka şehirlere destek almak zorunda kaldılar. Camimiz halen inşaat halinde ve boyasız duruyor. Cami de imam evi yok diye imam talep edemiyoruz. Cuma namazlarımızı başka köylere gidip kılıyoruz” dedi.

Haber: Halil Dağ




Bu haber 4314 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...