ADAG VAKFI ŞANLIURFA BELEDİYESİNDE

HABER MERKEZİADAG Vakfı heyeti kuruluş amacına uygun olarak akademik birikimlerini kamuoyu ile paylaşmak ve kurumlarla işbirliği

ADAG VAKFI ŞANLIURFA BELEDİYESİNDE
19 Ocak 2011 - 19:39
arayışlarını sağlamak adına nezaket ziyaretlerine devam ediyor. Vakfın bu sfereki durağı Şanlıurfa Belediyesi. Şube Başkanı Doç. Dr. Süleyman Yılmaz, Prof. Dr. Muharrem Bitiren, Doç. Dr. Mustafa Zerin, Doç. Dr. Faruk Süzergöz, Doç. Dr.  Ekrem Bektaş, Doç. Dr.  Abdullah Çelik, Yrd. Doç. Dr. M. Sait Şahinalp, Yrd. Doç. Dr. M. Sena Ekici ve Yrd. Doç. Dr. Abdullah Adıgüzel’den oluşan ADAG Vakfı heyeti Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe ve Danışman Muhammet İkbal Saylık ta yer aldı.
Yapılan tanışmadan sonra Şube Başkanı Yılmaz vakfın kuruluşundan, amacından ve Şanlıurfa ölçeğinde şube olarak yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Şube olarak son iki yılda bölgeyi ve özellikle Şanlıurfa’yı ilgilendiren faaliyetleri arasında “Terörün Dinamikleri ve Çözüm Önerileri”, “Küresel Krizin Türkiye’deki İzdüşümleri”, “Feodalite Ekseninde Törelerimiz ve İslam”, “Sokaktaki Çocuklar ve Toplumsal Duyarlığımız” başlıklı çalışmaları gerçekleştirdiklerini, çevre illerden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü, Zirve Üniversitesi Rektörlüğü, Gazikent Üniversitesi Rektörlüğü ve Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğünü ziyeret ettiklerini belirtti. YÖK ve Tübitak’ın Suriye Yüksek Öğretimi ile işbirliğine katkıda bulunmak adına Suriye Yüksek Eğitim Bakanlığı’nı, Şam Üniversitesi Rektörlüğünü, Şam Büyükelçiliğimizi ve Halep Başkonsolosluğunu ziyaretlerini dile getiren Yılmaz, Şanlıurfa’da baro, sendikalar, basın kuruluşları, Türkiye Yazarlar Birliği gibi sivil toplum unsurlarına olan ziyaretlerini ve işbirliği arayışlarını ifade etti. Yakın zamanda ADAG Vakfı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ile ortaklaşa yapılan “Demokratik Açılım ve Müşterek Paydalarımız” başlıklı çalışmayı kamuoyu ile paylaştıklarını ve büyük yankısının olduğunu söyledi. Şube Başkanı Yılmaz ADAG Vakfının Şanlıurfa’da 130 civarında akademik mensubunun olduğunu ve bunların pek çoğunun şehrin ve yörenin tarihi, kültürel dokusu ve yönetim anlayışı üzerine doktora tezlerinin olduğunu belirterek, bu birikimin şehirle paylaşımını adına bu ziyaretleri önemsediklerini söyledi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba ADAG Vakfı heyetinin bu ziyaretinden ziyadesiyle memnun olduğunu ifade ederek, Vakıftaki hocalarımızla, birikimli akil toplulukla başkan yardımcılarımızın da katılacağı Şanlıurfa’da yapılan çalışmaları ve şehrin sorunlarını gece yarısına kadar tartışıp değerlendirme yapabileceğimiz daha geniş katılımlı bir platformda görüşme yapmayı önerdi. Belediye Başkanı Fakıbaba Şanlıurfa’nın hepimizin şehri olduğunu belirterek, kendilerinin hizmet için var olduklarını ve şehrimiz adına akademik camiadan gelebilecek her türlü katkıya ve desteğe açık olduklarını belirtti. Şube Başkanı Yılmaz sunulan bu öneriyi önemsediklerini ve Şanlıurfa adına hayırlı sonuçlara vesile olacağını umduklarını belirtti. ADAG Vakfı Heyeti Belediye Başkanın önerdiği geniş katılımlı platformda görüşmek üzere Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba ve Yardımcısı Fevzi Yücetepe’ye veda ettiler.



Bu haber 2808 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor