70'LİK DEDEYE ASKERLİK TEBLİGATI ŞOKU

Siverek’e Bağlı karakoyun köyünde yaşayan 7 çocuk babası 12 torun dedesi Fuat Karakoyun(73) isimli vatandaş ikinci kez kendisine askerlik celbi gelince önce şaşırdı sonra “genç olsaydım, tekrar giderdim” dedi.

70'LİK DEDEYE ASKERLİK TEBLİGATI ŞOKU
07 Haziran 2013 - 08:01

 


İddialara göre 35 yıl önce eski hükümet konağında faaliyet gösteren İlçe Nüfus Müdürlüğünde çıkan kısmi yangında bazı evrakların tahrip olmasından dolayı bazı vatandaşların kişisel kimlik bilgileri tahrip oldu. Çıkan yangında meydana gelen tahribat sonrası kimlik bilgilerinin yenilenmesi esnasında hatalı yazılan doğum tarihlerinden dolayı, askerliğini yapmış bir çok kişiye yeniden askere çağrı celbinin gittiği öğrenildi. Fuat Karakoyunlu isimli vatandaşın da kimlik bilgilerinin yenilenmesi sırasında, doğum tarihi yanlış yazıldı. Yazılan yanlış tarihten dolayı Karakoyunlu askerlik şubesinde asker kaçağı olarak görünmeye başladı. Askere çağrı celbi gelene kadar hiçbir bilgisi olmayan vatandaş İlçe Askerlik Şube Başkanlığına giderek bilgilerini güncelledi.


Askerlik celbini gören vatandaş şaşırdığını belirterek şöyle dedi: “Askerlik şubesinden yoklama kaçağı tebligat geldi. Askerliğimi yapmış olmama rağmen şaşırarak tebligatla beraber, Askerlik Şubesine gittim. Yapılan inceleme de doğum tarihinin yanlış yazılmış olmasından dolayı yoklama kaçağı göründüğümü söylediler. Şube de bilgilerimi güncellediler. Şimdi asker kaçağı olarak değil askerliğimi yapmış görünüyorum” dedi.


Haber: Cuma Sarı


Bu haber 5003 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu