56 GÜNDÜR KAYIP OLAN ENGELLİ ÇOCUK BULUNDU

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Kurban Bayramının 2. günü kaybolan özürlü çocuk Adıyaman'da bulundu.

56 GÜNDÜR KAYIP OLAN ENGELLİ ÇOCUK BULUNDU
20 Aralık 2012 - 15:52

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, kurban bayramının 2. günü şeker toplamak amacıyla evden çıkan ve 56 gündür tüm aramalara rağmen kendisinden haber alınamayan engelli çocuk, Adıyaman'da bulundu.


İddiaya göre, Dicle Mahallesi 26. Sokakta ailesi ile birlikte yaşayan Doğan Vurmak, Kurban Bayramının ikinci günü şeker toplamak amacıyla evden çıktı.Sokakta bir süre dolaşan engelli çocuk, daha sonra Siverek- Kahta minibüslerine binerek Kahta'ya gitmek istedi.


Kahta’ya bağlı Narince köyünde yol kontrolü yapan jandarma, Doğan Vurmak’ın içerisinde olduğu aracı durdurarak kimlik kontrolü yapmak istedi. Yapılan kontroller sırasında üzerinde kimlik çıkmayan engelli çocuk jandarma timleri tarafından araçtan indirildi. Kendisini jandarmaya farklı isimle tanıtan engelli çocuk daha sonra jandarma tarafından Adıyaman 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Türkiye genelinde yapılan tüm kayıp ilanlarında ismine rastlanmayan engelli çocuk 56 gün boyunca rehabilitasyon merkezinde misafir kaldı. Rehabilitasyon merkezi yetkililerinin yaptığı incelemeler sırasında gerçeK kimliği tespit edilen engelli çocuğun Siverek’teki ailesine haber verildi. Amca Ahmet Vurmak, Adıyaman'a giderek yeğenini Siverek'e getirdi.Aile çocuklarını buldukları için çok mutlu olduklarını belirterek tüm kayıp çocukların bir an önce bulunmasını istedi.


 


www.siverekgenclik.com

Bu haber 4122 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu