462 Bin YTL Sertifikalı Tohum Ödemesi

ABDULKADİR EMİN ÖNENŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ( BASIN DANIŞMANLIĞI )Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen Ticaret Borsasını Ziyaret Etti. 
Ticaret Borsasına gerçekleşen ziyarette Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN, ilimiz sorunlarını kapsayan konular hakkında,

462 Bin YTL Sertifikalı Tohum Ödemesi
27 Ocak 2008 - 15:29
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir BİNİCİ’den bilgi aldı. 
    Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir BİNİCİ ; Tarım ürünlerine
verilen desteklemelerin çiftçilerimize zamanında ödenmesi, Şanlıurfa ilimiz ile diğer illerimiz arasındaki uçak saatleri sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması, batıyı doğuya bağlayan ve bir köprü vazifesi gören Gaziantep-Şanlıurfa otobanının Birecik Köprüsünün biran önce bitirilmesi gerekliliği,üretimde maksimum verim elde etmeye olanak sağlayan sertifikalı tohum üretiminin geçtiğimiz yıl içerisinde Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından yapılan çalışmalarla da desteklendiği, bu sayede sertifikalı tohum alımında oldukça önemli oranda artış olduğu vurguladı. Fakat devlet desteğine güvenerek sertifikalı tohum alan üreticilerimizin maalesef geçtiğimiz yılın desteklemelerini bile alamadığı, bu bağlamda sertifikalı tohuma verilen desteklemelerin düzenli olarak verilmesinin gerekliliği gibi konuları Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN’e iletti. 

     Milletvekili Abdulkadir Emin ÖNEN ise; Tarım ürünlerine verilen desteklemelerin çiftçilerimize zamanında ödenmesi ile ilgili önümüzdeki günlerde Tarım Bakanlığının 13 Trilyon Hububat desteğini yapacağını kaydetti. Uçak saatleri için de gerekli bağlantıların kurularak, uçuş noktasındaki yetersizliği ve uçuşların arz-talep yüzünden incelenmesini gündeme taşıdıklarını belirtti. Sertifikalı tohum ödemeleri ile ilgili olarak önümüzdeki haftadan itibaren 462 Bin Ytl sertifikalı tohum ödemesinin gerçekleşeceğini söyledi. Sertifikalı fidan için şimdilik bir ödeme yapılamayacağını kaydeden ÖNEN ; “Şuan Şanlıurfa teftiş geçiren 8 vilayetten biri, bu olayın takipçisiyiz ve en kısa zamanda çözülmesi konusunda hareket ediyoruz.Ayrıca 105 trilyon hayvancılık için bir bütçe ayrılmış olup,bu paradan Şanlıurfa’da payına düşeni alacaktır” dedi. Şanlıurfa’nın diğer sorunlarının da gündemlerinde olduğunu ve Şanlıurfa Milletvekilleriyle birlikte yakın takipçisi olacaklarını söyledi.  
 
 

                                                                          ( Basın Danışmanlığı )

Bu haber 2858 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor