45 YILLIK GAZETECİ GÜYÜÇ, ESKİ GAZETELERİ ARIYORUM

45 Yıllık Usta Gazeteci Mehmet Güyüç, teknolojinin ilerlemesi ve günlük gazeteye geçilmesiyle birlikte yerel gazeteciliğin sekteye uğradığını söyledi.

45 YILLIK GAZETECİ GÜYÜÇ, ESKİ GAZETELERİ ARIYORUM
10 Ocak 2011 - 18:03
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 45 yıldır gazetecilik yapan 73 yaşındaki Mehmet Güyüç, teknolojinin ilerlemesi ve gazetelerin günlüğe geçmesiyle birlikte yerel gazeteciliğin değerini kaybettiğini söyledi. 1948 yılında gazete dağıtıcısı olarak basın mesleğine adım atan Güyüç, 1966 tarihinden beri gazetecilik yapıyor.

1968 Yılında Siverek’in ilk yerel gazetesi olan İrfan Gazetesini kardeşi Osman Güyüç ile beraber çıkarmaya başlayan Güyüç, gazetecilik mesleğinin Siverek şartlarında çok zor olduğunu söyledi. Matbaası kurşunlanan, gazetesinin mesul müdürünün sıkıyönetim tarafından yargılandığını ve işkence gördüğünü söyleyen Güyüç, “Siverek’te gazeteci olmak kolay değildi. Eskiden gazetecilik mesleğinin kalitesi vardı. Şimdi kartel basın dediğimiz bazı kesimler, basın mesleğini kötü amaçlı kullanıyor. Elindeki basın gücünü halkın aydınlanması için değil de, halka baskı amaçlı olarak kullanıyorlar” dedi.
Eskiden yerel gazetelerin haftada bir çıktığını söyleyen Güyüç, gazetelerin günlüğe geçmesiyle birlikte gazetelerin kalitesinin düştüğünü söyledi. Güyüç, “Eskiden haber sıkıntısı yaşamadığımızdan dolayı tüm haberlerimiz kaliteli haberlerdi. Şimdi günlüğe geçtiğimizden dolayı kolay haber bulamıyoruz. En küçük bir ayrıntıyı haber yapma kolaylığına kaçıyoruz. Buda gazetelerdeki kaliteyi öldürüyor” dedi

Siverek Gençlik Haber

Bu haber 1960 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü