45 STK ''SİLAHLARI SUSTURUN'' DEDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da, 45 sivil toplum örgütünün temsilcisi ortak bir açıklama yaparak 'susturun silahları artık ölmek istemiyoruz'

45 STK ''SİLAHLARI SUSTURUN'' DEDİ
30 Haziran 2010 - 10:24
çağrısında bulundu. STK'lar, adına açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 'Bölgede silahların gölgesinde bir gelecek inşa etmek istemiyoruz'dedi.

Şanlıurfa'da, faaliyet gösteren 45 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) son dönemlerde bölgede artan terör olaylarına tepki göstermek için Ahmet Bahçıvan İş Merkezinden toplanarak basın açıklamasında bulundu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, ortak basın açıklamasını yaptı. 'Susturun silahları, yaşamak istiyoruz'yazılı pankart önünde açıklamayı okuyan Coşkun, Türkiye'de ne zaman daha demokratik, daha özgür, daha sivil günlere ulaşmak için adım atılsa arkasından silahların gölgesi geldiğini söyledi. Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti. "Türkiye'de yıllardır dökülen kan, sızlayan yürekler, silaha yapılan yatırım yetmiyormuş gibi, OHAL'in geri gelmesinden, özel harekat timlerinin bölgeye konuşlanmasından bahsediyoruz. Niçin ? Daha fazla kan, daha fazla gözyaşı için mi? Bizim bir gece baskınından sağ kurtulan hayallerimiz vardı. Bir gün bu silahlar susacak, kardeş kanı dökülmeyecek, babalarını yitirmiş kimsesiz çocuklar sokaklarda Kürtçe, Türkçe şarkılar söyleyecek misket oynayacaktı. Şimdi kan kokulu akbabalar çıkmış diyorlar ki, o günleri hiç beklemeyin. Çünkü biz hep çocuklarınızın cesetleri üzerinden beslenmeye devam edeceğiz. Biz de bölgedeki STK'lar olarak diyoruz ki, çekin o soğuk namlularınızı aramızdan. Bizim çocuklarımıza sözümüz var. Biz silahların gölgesinde bir gelecek inşa etmek istemiyoruz. Bu süreçte BDP ve MHP ve hükümet üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundadırödiye konuştu.

Basın açıklamasının ardından gazetecilere dağıtılan bilgi notunda 45 STK isimlerinin yazılı olduğu ancak açıklamaya çok az sayıda STK temsilcinin katılması dikkat çekti. Yapılan basın açıklaması olaysız sona erdi.

Bu haber 2505 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması