39 İLDE BİN 302 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

PKK, DHKP-C ve IŞİD'e yönelik olarak 39 ilde düzenlenen baskınlarda bin 302 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Başbakanlık KoordinasyoNn Merkezi, son hava operasyonlarında 6 noktada PKK hedeflerinin vurulduğunu bildirdi.

39 İLDE BİN 302 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
29 Temmuz 2015 - 09:03

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, PKK, DHKP-C ve IŞİD'e yönelik olarak yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen baskın ve operasyonlardaki son bilanço bildirildi.

Bu çerçevede, 28 Temmuz’u 29 Temmuza bağlayan gece "Şehit Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız” adıyla hava harekatı düzenlendiği belirtilen açıklamada, gece boyunca süren operasyonda PKK'nin yurtiçi ve yurtdışında (Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil’de) kullandığı önceden tespit edilen sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaraların vurulduğu belirtildi.

Yurtiçinde ise, 29 Temmuz 2015 tarihi itibariyle IŞİD ve PKK ve bağlantılı yapılanmalara yönelik olarak 39 ilde düzenlenen baskınlarda bin 302 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "Gözaltına alınanların bir kısmı hakkında adli süreç tamamlanmış olup bir kısmı hakkında halen devam etmektedir." denildi.

Türkiye'nin talebi üzerine dün gerçekleştirilen NATO Konseyi toplantısı hakkında da bilgi verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "NATO Genel Sekreteri Stoltenberg başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ülkemize yönelik son terör saldırıları ve artan tehditler ile ülkemizce bu kapsamda alınan tedbirler hakkında müttefiklerimiz bilgilendirilmiş ve bu temelde istişareler yapılmıştır. Toplantı sonrasında, NATO Konseyi söz konusu saldırıları net ifadelerle kınayan, şehitlerimiz için başsağlığı dileklerini ileten ve İttifakın güvenliğinin bölünmezliği ilkesi çerçevesinde ülkemizle sağlam dayanışma içinde bulunulduğunu beyan eden bir açıklama yayımlamıştır."

(İLKHA)


Bu haber 3280 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...