357 YAŞINDAKİ AĞAÇ HALEN YAŞIYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kanlıkuyu meydanında bulunan parktaki 357 yaşındaki dut ağacı herkesi şaşkına çevirmekte.1655 yılında dikildiği tahmin edilen ağaç günümüze kadar kendini koruyabilmiş.

357 YAŞINDAKİ AĞAÇ HALEN YAŞIYOR
02 Aralık 2012 - 15:46

Kanlıkuyu meydanındaki, kanlıkuyu ağacı olarak bilinen ağaç, tarih içinde çeşitli doğal afetlere maruz kalsa da her şeye rağmen halen ayakta. 5 metre 20 cm olan ağaç, gölgesiyle de insanları kucaklamakta.


Yaklaşık 100 kişinin gölgesinde istifade ettiği ağaç, 357 yaşında olduğu tahmin edilmekte. Emekli, memur ve işçilerin uğrak yeri olan bu ağacın gölgesinde ünlü şair Ahmet Arif´te şiirlerini yazmıştır.


Bu kadar uzun yaşamasının sebebi ise ağacın kökünün kuyunun üstünde olması, kökün kuyudan beslenmesi sebebiyle uzun bir süre ayakta kalmış.


Siverekli Araştırmacı yazar Ramazan Özgültekin 357 yaşındaki ağaç ile ilgili yaptığı açıklamada; ilçedeki en uzun ömürlü ağaçlardan olması nedeniyle tabii ki dalları budakları genişlemiş çok büyük havada çok yer kaplamakta tabi bunun gölgesinde geniş bir gölgeye sahiptir tahminime göre gölgesinde 75–80 kişilik gruplar gölgelenebilmektedir dedi.


Haber: Bahattin Yolaçan





Bu haber 4223 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü