300 YETİME İFTAR YEMEĞİ

İHH İnsani yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi olarak, kutsal emanetler olarak gördüğü yetimlerden 300’üne Eyübiye Çamlık Düğün Salonunda iftar verdi.

300 YETİME İFTAR YEMEĞİ
03 Ağustos 2012 - 15:03

 





Konu ile ilgili bir açıklama yapan İHH İl Sorumlusu Behçet ATİLA;  "çocukların ve değerli annelerinin sevinçleri görülmeye değerdi. Bu sevinç tüm yorgunluğumuzu aldı. Hayatımıza günümüze anlam kattı. Amacımız yetim ailelerimizin buluşmasını, tanışmasını sağlamak, onların gündemini değiştirmek, bir an bile olsa o kederli anlarından onları sıyırmaktır. Kendilerine değer verdiğimizi onlar için özel programlar yaparak yanlarında olduğumuzu his ettirmek  istiyoruz. Urfamızda 205 yeti çocuğumuza düzenli nakdi yardım yapıyoruz. Allah izin ve imkan verirse ilerde daha çok yetim çocuğumuza nakdi yardım yapacağız. Onların yüzlerinin gülmesine vesile olacağız inşallah."


Atila açıklamalarını şöyle sürdürdü;



2012 yılının bu ilk yedi ayı içinde Urfa’mızda sırf yetimler için yaptığımız özel program sayımız 7’dir. Yıl sonuna kadar inşallah bu sayı 10’u geçer. Sponsorlarımıza ,programda emeği geçen gönüllülerimize ve salon sahibine  katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Allah hepsinin hayrını kabul etsin.



Bu mübarek saatte , bu Cuma gecesinde bu mübarek yerde(Eyyüp A.s.’ın makamının hemen yanında)  Rabbimizden şunu niyaz ediyoruz. “ Müslümanları, İslam ümmetini güçlendir. Müslümanların kalplerini bir araya getir, bizi birbirlerini Allah için seven kullarından eyle. zalimlerin, diktatörlerin tahtlarını, saraylarını  yerle bir et. Mazlum, güçsüz insanlara zulmedenleri kahreyle. başta Arakan olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulüm gören kardeşlerimize yardım et. Arakan’daki kardeşlerimizi sahipsiz bırakma. İslam dünyasını, Müslüman idarecileri Arakanlı kardeşlerimiz için harekete geçir.



-Ya Rabbi şu yetim çocukların ve şu dul kadınların hürmetine senden Arakanlı çocukların, kadınların, mazlumların, mültecilerin yüzlerinin gülmesini talep ediyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin acılarını gider, Bizleri haksızlık, zulüm karşısında susan Müslümanlardan eyleme. Bizleri İslam düşmanlarına karşı güçlü, izzetli kıl.



Baas diktatörlüğüne karşı savaşan Suriye’deki kardeşlerimize katından zaferler, fetihler ver Ya Rabbi.



-Ya Rabbi yine şu yetim çocukların ve şu dul kadınların hürmetine senden  Hama’da, Humus’da, Halepte, Şam’da çocukları katleden, camileri bombalattıran Esed zaliminin bir an önce devrilmesini talep ediyoruz. Zindanlardaki mazlumları bir an önce özgürleştir. Esir kardeşlerimizin sıkıntılarını hafiflet. Filistin, Suriye, Afganistan, Irak, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Keşmir , Somali ve tüm dünyada senin  dinin için, özgürlük ve adalet için çarpışan mücahitlere de zaferler ver. Kudüs’ümüzü, Mescid-i Aksamız’ı özgürleştir. Huzuruna geldiğimizde utananlardan değil; sevinenlerden olmak istiyoruz. Bizleri razı olduğun kullardan eyle Ya Rabbi. Ya Rabbi, sadece senin rızan için yaşamak, sadece senin rızan için ölmek istiyoruz. Bize izzetli, şerefli bir hayat ve ölüm nasip eyle. Bizleri Müslüman olarak yaşat, Müslüman olarak öldür ve salihlerin arasına kat.” dedi


www.siverekgenclik.com

Bu haber 4087 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...