3 DİLDE REKOR DENEMESİNE DAVET

25 Eylül 2012 tarihinde yapılacak Dünya rekoru için çalışmalar devam ediyor.

3 DİLDE REKOR DENEMESİNE DAVET
12 Temmuz 2012 - 13:50

3 aylık yoğun görüşme, fikir alış verişleri ve toplantılardan sonra rekor girişimi sokaklara indi. Reklam & tanıtım komitesinin hazırladıkları afişler, pankartlar sokaklarımızı süslemeye başladı. Zazaca, Kürtçe ve Türkçe üç dilde hazırlanan afişler Siverekliler tarafından büyük ilgi görüyor. Özellikle afişlerde yerel kıyafetleri ve ellerinde kitaplarıyla Siverekli kadınlarımız hem dikkat çekiyor, hem de sahipleniliyor. Ayrıca Siverek’te bulunan park, kahve ve bazı caddelerde SİVİL DER tarafından rekor girişimi tanıtım standları açılacak.


Sponsorluk Çalışmaları


Şanlıurfa Valiliğine sunulan ve proje için finansal destek istenen rekor girişimi dosyamız kabul gördü ve 35.000 TL tutarında destek onaylandı.  Önümüzdeki günlerde derneğimiz bünyesinde kurulan iş ve yatırım komisyonu üyeleri tarafından Siverekli iş adamlarımız ziyaret edilecek ve rekor girişimi hakkında kendilerine bilgiler verilecek ve destekleri istenecek.


Ulusal düzeyde bilinen ticari markalardan proje için destek isteniyor. Çalışmalar devam ediyor.


Program Ve Katılım


Muhsin Kızılkaya ile Mehmet Uzun anısına “Mehmet Uzun ve edebiyat” içerikli bir söyleşi yapılması planlanıyor.


Yine aynı şekilde 1o kadar Siverek’li yazarla “ Siverek ve Edebiyat” konulu söyleşi palnlanıyor.


Rekor girişimi kapsamında yeni gelişmelerden biri de senarist ve yazar Osman Şahin’in rekor girişimi için 25 Eylül’de Siverek’e geleceğini bildirmesidir.  Bir grup senarist ve film yapımcısı arkadaşıyla o tarihlerde Siverek’te olacaklar. Sinemacı kimliği ve Yılmaz Güney ile olan ilişkisi münasebetiyle kendisiyle “ Yılmaz Güney Sineması” konulu bir söyleşi planlanıyor.


Rekor girişimi kapsamında açılacak standlar için çeşitli yayınevleriyle görüşülüyor. Ayrıca STK lar, özel şirketler de  bu standlarda yer alabilecekler.  LÖSEV vakfı bu standlarda yer alacaklarını bildirdiler. Çeşitli özel üniversiteler ve firmalar tekliflerimizi değerlendiriyorlar.


Son olarak 25 Eylül 2012 tarihinde rekor girişimi nedeniyle Reuters ajansı ve Alman kanalı RTL Siverek’te olacak.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3514 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem