2012 YILININ İLK YARISINDA 226 DERSLİK 44 LOJMAN HİZMETE GİRECEK

Lütfü YALGI/SİVEREKSiverek İlçesinde başlatılan eğitim seferberliği devam ediyor. İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında başlatılan

2012 YILININ İLK YARISINDA 226 DERSLİK 44 LOJMAN HİZMETE GİRECEK
23 Şubat 2012 - 19:58
'Siverek Eğitimde Buluşuyor' kampanyası ile devlet vatandaş işbirliğiyle ilçede yeni derslikler ve  lojmanların yapımı hızla devam ediyor.

İlçede en büyük sorunun eğitim sorunu olduğuna dikkat çeken İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, sorunun çözümü için devlet vatandaş işbirliğinin önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti ’’İlçemizde her yıl 200 dersliğe ihtiyaç vardır. Geçtiğimiz yıl başlattığımız 'Siverek Eğitimde Buluşuyor’’ kampanyasından elde ettiğimiz yaklaşık 615 Bin TL ile ilçemizde devam eden yeni derslikler ve ana okullarına harcadık. 2012 yılında şehir merkezinde 114, köylerde 112  derslik olmak üzere toplamda 226 derslik ile 44 lojmanı hizmete hazır hale getireceğiz. İlçe merkezinde ve köylerde okul inşaatlarımızın büyük bir kısmı bitme aşamasına gelmiş. Bu yılın ilk 6 ayında dersliklerimizin büyük bir bölümü tamamlanmış olacak. Ancak bunlara rağmen ilçemizde derslik ihtiyacımız halen bulunuyor. Benim vatandaşlardan istirhamım eğitim yatırımlarına her vatandaş kendi gücü oranında katkı sağlasın. 16 farklı eğitim projesinden oluşan 'Siverek Eğitimde Buluşuyor' kampanyasına destek olsun. Eğitimde olduğu gibi diğer sorunların çözümünde de vatandaş devlet iş birliğini önemsiyoruz’’ dedi.








Bu haber 2827 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması