2010–2011 YILINDA LİSELERDE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN PROJE HAZIRLANDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bulunan, yıllardır İlçenin İl olması için mücadele veren, İlçenin sosyal ve kültürel

2010–2011 YILINDA LİSELERDE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN PROJE HAZIRLANDI
05 Ağustos 2010 - 00:50
olarak gelişmesi için mücadele veren Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanlığı 2010–2011 Eğitim Öğretim yılında ilçede bulunan liselerde olası şiddet olaylarının önlenmesi, öğrencilerin derslere yönelip üniversite sınavlarında başarı oranlarının yükseltilmesi amacıyla bir derneğin geliştirdiği ’’Liselerimizde şiddetin önlenmesi projesi’’  hazırlandı.
    
Proje hakkında gazeteciler bilgi veren Dernek Başkanı Koçali Aymaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ’’ Zaman zaman kentimizdeki bazı liselerimizde öğrencilerimizin karıştığı tartışmalar, kavgalar ve kötü alışkanlıklar nedeniyle tatsız sonuçlar meydana gelmektedir.
Son yıllarda yerel basında özellikle bazı liselerimizde sıklıkla gündeme gelmeye başlayan çeşitli kavgaların, çeteleşmelerin ve disiplinsizliklerin yer alması dikkatleri liselerimize çekmiştir. Bu tatsız gelişmeler; bazı öğrencilerimizin okuldan atılmasına, eğitim hayatlarının sona ermesine, birçok öğrencinin psikolojisinin bozulmasına, birçoğunun derslerindeki başarı oranlarının düşmesine, dolayısıyla eğitim kalitesinin genel olarak düşmesine neden olmaktadır. Bu sorunların sadece öğrencilerden kaynaklandığını düşünmek yanlıştır. Öğrenci okulda yaramazlık yapıyorsa, arkadaşlarıyla sorun yaşıyorsa, kavga ediyorsa, kötü alışkanlıklar ediniyorsa, tatsız olaylara sebep oluyorsa burada yalnız öğrenciyi suçlamak, cezalandırmak veya okuldan uzaklaştırmak sorunu çözmez. Aksine sorun gün geçtikçe artarak devam eder. Sorunlu öğrenciler; saldırgan davranışlarla kendisini arkadaşlarına kabul ettirmeye, sevdirmeye çalışırlar. Kaba kuvvet ve şiddetle kendilerine öğrenci topluluğu içinde yer açtıklarını sanırlar. Böyle agresif davranan lise öğrencilerinin; bu davranışlarının nedenlerini araştırmadan, çözüm arayışına girmeden onları çeşitli şekillerde cezalandırmak, toplum dışına itmek ve dışlamak bu gençleri tamamen kaybetmemize neden olur. Uzlaşmaktan uzak, sorun yaratmaya meyilli olan bu öğrencilerimizin ekonomik ve psikolojik sorunlarını tespit edip çözümler üretmek başta gelen görevimizdir. Bu amaçla geliştirdiğimiz proje kapsamında bir dizi seminerin yanı sıra sosyal kültürel, sportif faaliyetler bulunmakta, bu faaliyetlerin dışında öğrenci velileri ile direk diyaloga geçecek ekiplerin çalışmaları da bulunuyor. Hazırladığımız projeyi ilçe milli eğitim müdürlüğüne sunup önümüzde ki günlerde hayata geçirilmesi için finansa bulma çalışmalara başlayacağız, projenin hayata geçirilmesi için sivil toplum kuruluşlarından, kurumlardan finans desteği bekliyoruz’’dedi.
Bu haber 1731 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor