15 Temmuz Şehitlerinin Adı Sınıflarda Yaşayacak

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'nde bin öğrencinin eğitim öğrenim gördüğü Türk Telekom Anadolu Lisesi'ndeki 30 sınıfa, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri verildi.

15 Temmuz Şehitlerinin Adı Sınıflarda Yaşayacak
17 Kasım 2016 - 06:20

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayriye Mahallesi'nde bulunan okuldaki 30 sınıfa 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların adlarının verilmesini kararlaştırdı. Sınıfların isim tabelaları törenle değiştirildi. Törene Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul Müdürü Yusuf Karataş ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Belediye başkanı Resul Yılmaz, “ Biliyorsunuz 15 Temmuz’da ülkemiz, vatanımız ciddi bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Ülkemizin düşmanlarıyla iş birliği yapılarak, ülkemizin işgaline parçalanmasına yönelik girişimde bulundular Milletin parasıyla alınan silahlar maalesef millete doğrultuldu. 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösteren şehitlerimiz oldu. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Okul idaresine böyle anlamlı bir davranıştan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Şehitlerin isminin sınıflara verilmesi amacıyla okulda çalışma yapan öğretmenler Ömer Faruk Erdimez ve Yunus Güzel isimli öğretmenler şehitlerin fotoğrafların Cumhurbaşkanlığından temin ettiklerini ilçede ilk kez bir okulda şehit isimlerinin sınıflara verilmesini gerçekleştirdiklerini belirtiler.

Konuşmaların ardından aralarında Ömer Halisdemir'in de bulunduğu darbe girişiminde şehit olan 30 kişinin ismi, sınıflara verildi. Protokol üyeleri, şehitlerin isimleri ve fotoğraflarının bulunduğu tabelalar, sınıfların girişine yerleştirdi.

Haber Merkezi




Bu haber 3030 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü