12 EYLÜL DARBESİ BİR NESLİ YOK ETMİŞTİR

Siverek İlim Kültür Eğitim Derneği 12 Eylül Darbesinin yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda darbenin bir nesli yok ettiğini savundu.

12 EYLÜL DARBESİ BİR NESLİ YOK ETMİŞTİR
12 Eylül 2015 - 14:46

Mazlum Anadolu Halkı’nın yaşadığı acılardan biri olan 12 Eylül darbesi ve meydana getirdiği travmalar bir neslin yok olmasına, umutlarının heder edilmesine ve hala o acıları bağrında taşıyan insanların yetişmesine neden olmuştur.

Bu darbe ile bir kez daha gördük ki beşeri sistemler ve onların yetiştirdiği canavar ruhlu yaratıklar, zulüm ve korku da sınır tanımamış, “Zalimler için yaşasın cehennem” dedirtecek işkence ve hak ihlalleri ile bu toplumda onarılması güç yaraların açılmasına ve halkın umutlarının yok olmasına vesile olmuştur.

Dönemin siyasetçilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve münevver insanlarının konuşamadığı ancak ve ancak namluların konuştuğu o karanlık dönemin özlemini çeken bazı zevatların, bugünde bir takım demogojilerle bu halkı o karanlık günlere çekme çabalarını büyük bir kaygı ile izlemekteyiz.

Yaşıt ülke vatandaşlarıyla bir türlü aynı refah seviyesine ulaşamayan Türkiye, bu darbe nedeniyle hala milli markasını, ekonomisini, demokrasisini ve teknolojisini inşa etmiş değildir. Aksine, meydana getirdiği ucube Anayasayla, halkın değer yargılarıyla oynamış ve insan onurunu ayaklar altına almıştır. Gücünü sahip olduğu manevi değer yargılarından alan bu halk, Darbe Anayasası ile düşünme yetisini kaybetmiş, oynanan oyunun farkına varamamıştır. Savaş tüccarları ve onların maşaları ise “ bizim çocuklar başardı” diyerek bu halkın çocuklarını birbirine kırdırmayı zafer saymıştır.

Ölenin, niçin öldüğünü bilmediği; vuranın niçin vurduğunu bilmediği bu kaos ortamın mimarları servetlerine servet katarken, ne yazık ki bu mazlum halka kan ve gözyaşı miras kalmıştır. Bu nedenle Türkiye, 12 Eylül darbe karanlığının etkilerinden tam olarak kurtulmak istiyorsa halkın değer yargılarıyla barışık, insan hak ve onurunun esas alındığı yeni bir anayasayı derhal hazırlamalı ve hayata geçirmelidir. Bu vesile ile bu darbenin seneyi devriyesinde hayatını kaybeden mazlum kardeşlerimize Allahtan rahmet diler, Rabbimizden bu tür ağır imtihanlarla bir daha bu Mazlum Halkı imtihan etmemesini niyaz ederiz.

Hayrat-Der Siverek Temsilciliği


Bu haber 2176 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü